avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi si obligatii administrator bloc si proprietar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi si obligatii administrator bloc si proprietar apartament

Buna !
Recent mi s a eliberat autorizatia de recompartimentare a apartamentului si s au inceput lucrarile. Administratorul insista sa i prezint toata documentatia ca sa verifice daca s a afectat / daramat structura de rezistenta ( grinzi si stalpi). Are acest drept ? Am eu aceasta obligatie ? In baza carei legi ?

Cel mai recent răspuns: Nicalai , utilizator 14:51, 9 August 2017
Legea nr 230/2007 actualizata
Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.

Orice modificare la proprietatea individuala trebuie consemnata in cartea tehnica a imobilului de locuit in comun
Si ce acte mai exact trebuie sa ii dau ca sa se consemneze in aceasta carte ( despre care nu mi a zis nimic...) ? E suficienta autorizatia ?
Nu v-a pomenit de cartea tehnica pentru ca probabil nu o are.
Aratati-i autorizatia de constructie.
Refuza. Vrea toata documentatia in original.
Ce-o face cu ea? :-/:stunned:

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Asigurari-despagubiri marieta2404 marieta2404 Vi se pare normal in cazul in care inund un vecin noaptea(mi se sparge o teava), acesta cere despagubiri asiguratorului sau (ING) si acesta din urma (ING) imi ... (vezi toată discuția)
Daune provocate de vecinii din bloc Xantipa Xantipa As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia pot actiona in instanta vecinul de deasupra apartamentului meu care,refuzand sa remedieze defectiunea de la ... (vezi toată discuția)