avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune / Mostenire SRL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune / Mostenire SRL

Buna ziua

Parintii mei au un SRL, fiind amandoi atat administratori cat si asociati. Firma are inregistrata o masina (Dacia 1300, CT-47-MEB) care fizic nu mai exista (a fost vandalizata) prin 2010, avand impozit de platit la ea din 2010 ( peste 900 lei). Firma este suspendata din 2009. Eu vreau sa inchid/vand SRL-ul si sa scad si masina. Problema e ca nu mai am niciun act de la masina. Tata a decedat de curand si, din cate am inteles, trebuie facuta o succesiune.
Ca sa fie si mai complicat, tata era proprietar 50% pe adresa/casa unde se afla firma.

Ma puteti ajuta cu sfaturi in ceea ce priveste pasii pe care trebuie sa-i urmez ? Am fost la spit, anaf, registrul comertului si notari. Primesc informatii contradictorii.
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: VictorDr , utilizator 15:19, 2 August 2017
E greu de anticipat în ce mod sunt informațiile contradictorii. Pașii durează dar nu ar trebui să ridice probleme.

Ar trebui făcută succesiunea. Asta poate fi mai simpu sau mai complicat în funcție de documentația pe care o aveți. Dar ăsta e primul pas.
Apoi ar trebui înregistrați noii asociati ai societății la ORC.
Apoi se urmează procedura de lichidare voluntară dacă nu sunt probleme în contabilitatea societății.
Dacă sunt probleme cu contabilitatea procedura de lichidare trebuie făcută în instanță. Atenție! Pentru unele probleme în contabilitate se poate atrage răspunderea administratorilor.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. este vorba despre un srl cu asociat unic, care a ... Ripea Ripea Bună seara. Este vorba despre un SRL cu asociat unic, care a decedat și în al cărui statut este menționat că rămâne moștenitorilor. Firma este ... (vezi toată discuția)
Firma in lichidare doina62 doina62 Incerc sa inchid o firma care a fost deschisa in anul 2003 si a avut activitate doar 4 luni in 2004.Acum mi se cere un bilant de inchidere.Exista un formular ... (vezi toată discuția)
Procedura de dizolvare - lichidare societate cu asociat unic marian_p marian_p Salutare tururor, Va rog, daca se poate sa lamuriti pe cat este posibil urmatoarele aspecte ivite intr-o societate SRL cu asociat unic. Societatea a fost ... (vezi toată discuția)