avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... impacare parti in plangere pentru abandon de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

impacare parti in plangere pentru abandon de familie

Buna ziua.
Am urmatoarea situatie: copilului minor i s-a stabilit locuinta la mama, cu obligarea tatalui la plata pensiei. Tatal nu a platit 5 ani, drept urmare mama a depus la politie plangere pentru abandon de familie, in paralel cerand executare silita.
Acum partile au ajuns la un acord de esalonare a datoriei, dar cu conditia ca mama sa-si retraga plangerea penala si sa inceteze executarea silita. Ea este de acord.
Intrebarea este urmatoarea: ce costuri implica pentru mama retragerea plangerii (e vorba de o datorie de peste 25.000 lei)? Este posibila incetarea cercetarii penale ca urmare a retragerii plangerii in cazul art. 378 cod penal? Poate mama sa justifice retragerea plangerii cu prezentarea unui angajament al tatalui de plata autentificat notarial?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ianej , utilizator 16:54, 2 August 2017
Nu trebuie sa justifice nimic, isi retrage plangerea pur si simplu daca asta este vointa ei.
Are de achitat cheltuieli avansate de stat, daca isi retrage plangerea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala Melissa's 2016 Melissa's 2016 Buna ziua eu am facut o plagere penala pentru neplatirea pensiei alimentare la copii am depuso la parchet si de acolo au trimis la sectia de polizie pentru ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala CeckPointCharlie CeckPointCharlie Buna ziua. Intrebarea mea pentru cunoscatorii si practicienii de dr penal este urmatoarea (o intrebare dintr-un test grila): in cazul retragerii plangerii ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie. când se formulează plângerea penală? Monica1606 Monica1606 Buna Ziua!am divortat in februarie 2016 si pana in ianuarie 2017 fostul sot nu a platit pensie alimentara,am facut plangere pe ala si dupa 6luni primesc prin ... (vezi toată discuția)