avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Pot recurge la un mediator pentru plangere de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Pot recurge la un mediator pentru plangere de sustragere de bunuri personale?

Acum vreo 2 luni i-am imprumutat laptopul meu cu tot cu mouse si stick RDS prietenului meu, ca sa il foloseasca pentru jocuri, pana cand ne mutam impreuna (era stabilita deja data). Peste asta, i-am mai dat in folosinta un nr. de-al meu de telefon, cu un telefon nou Galaxy A5 pentru ca telefonul de serviciu era vechi si prost (am uitat sa mentionez ca e politist).
Problema de fata este ca spre sfarsitul lui iunie a inchis orice mod de comunicare si nu mai dau de el, fostul coleg bun prieten se eschiveaza sa-mi spuna unde sta exact, iar eu am nevoie acum ca de aer de bunurile mele.
Intrebare: ca sa nu ii provoc neplaceri facand plangere pentru furt/sustragere de bunuri, exista mediatori in politie care trateaza astfel de spete?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns folositor.
Cel mai recent răspuns: VioH , utilizator 12:35, 16 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista mediatori in politie care sa medieze litigiile angajatilor din MAI
Puteti sesiza oficial conducerea unitatii unde desfasoara activitatea prietenul dv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți apela la un mediator autorizat conform Legii nr. 192/2006 pentru soluționarea problemei dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mediatorii autorizați conform Legii 192/2006 își pot defășura activitatea conform Art. 22
(1) "... în cadrul unei societăţi civile profesionale, al unui birou în care pot funcţiona
unul sau mai mulţi mediatori asociaţi, cu personalul auxiliar corespunzător, sau în cadrul unei organizaţii neguvernamentale, cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege", deci ei nu sunt angajați ai niciunei instituții a statului pentru că își desfășoară activitatea în mod liberal. Apelați cu încredere la un mediator și prin procedura medierii încercați să soluționați rapid într-un mod amiabil această situație pentru a vă recupera bunurile, dacă nu doriți să-i ''șifonați" imaginea prietenului dvs.
Din pacate, la raspunsul d-voastra nu exista solutie, pentru ca si-a tot schimbat locul datorita problemelor judiciare pe care le are, mutandu-se in final la gruparea SAS. Prin urmare, singura mea varianta e ori medierea, dar nu stiu cum il vom gasi sa se prezinte, ori plangerea penala/civila etc., la parchet. Daca aveti o sugestie ajutatoare, v-as fi recunoscatoare. Cazul e de toata jena oricum....:(
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
VioH, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ninel_d ninel_d Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate divorta fara a face si partajul bunurilor,in conditiile in care exista bunuri comune si un minor rezultate din ... (vezi toată discuția)
Absolvent de drept mediator siempreska siempreska Daca am absolvit facultatea de drept si fac cursul de mediator este suficient? Cum ramane cu acea conditie de vechime in munca de 3 ani? (vezi toată discuția)
Despre mediere alexandradinica alexandradinica nu e neaparata nevoie de a avea facultatea de drept terminata, pentru a putea deveni mediatorsi care sunt ioate activitatile pe care le desfasoara un ... (vezi toată discuția)