avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caloriferele de pe casa scării
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caloriferele de pe casa scării

Bună ziua!
Va rog sa îmi spuneți cum pot sa opresc debranșarea caloriferelor de pe casa scării în condițiile în care majoritatea vecinilor doresc desființarea lor. (pentru ca au centrale individuale și nu vor să mai plătească caldura de pe casa scării).
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: deny_yul , utilizator 22:06, 2 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Majoritatea decide, deci trebuie sa va supuneti, desi, e clar ca e o mare prostie ce vor dansii....
Incercati urmatoarele :
- convingeti-i sa lase macar un calorifer, pe cel mai apropiat de intrarea in bloc, astfel incat caldura acestuia sa opreasca cat de cat frigul de la intrare
- explicati-le, cu pixul pe hartie, cat ii costa/apartarment pe fiecare daca lasa pe loc acele calorifere
- explicati-le ca daca pe casa scarii va fi frig (si va fi !), degeaba au centrale proprii pentru ca acel frig va fi direct la usa fiecaruia ca si cand fiecare va avea usa direct afara, dar daca va fi caldura pe scara blocului, frigul va fi indepartat de la usa lor si centralele lor vor consuma mai putin
- sensibilizati-i pe cei cu copii mici si pe cei in varsta si poate rasturnati acea majoritate

PS - Asta e o alta consecinta nefasta a 50 ani de comunism tembeloid + 27 ani de jungla si in care perioada nu s-a reusit nici constientizarea traiului in comun si nici reglementarea acestuia prin legi de bun simt si realiste.....Desi au trait multi ani la comun, tot nu vad mai departe de pragul usii lor....
Mulțumesc pentru informații! M-am gândit ca majoritatea decide,dar speram sa am o lege, un articol de partea mea. Din păcate e greu să stai de vorba cu vecinii mei care încă nu au aflat că avem toți drepturi. Se cred stăpânii scării invocând faptul că ei au fost primii în bloc. Ai dreptate, mentalitatea comunistă este adânc implementată în gândirea lor limitată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rolul repartitoarelor de caldura.. Georgia.TH Georgia.TH Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc racordat in proportie de 80 % la reteaua de termoficare, restul apart avand centrale termice. De curand la noi in bloc ... (vezi toată discuția)
Parti comune rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Am luat in administrare un bloc nou iar pe casa scarii sunt calorifere care sunt legate la centralele din apartamente. Din 4 apartamente care ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor cu caldura unui calorifer contorizat dintr-o uscatorie. niros31 niros31 Va salut ! Am si eu de expus o situatie concreta . Avem pe scara blocului o uscatorie al carui calorifer l-am contorizat, in ideea realizarii de ... (vezi toată discuția)