avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contract ONG cu cabinet individual de psihologie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contract ONG cu cabinet individual de psihologie

Buna seara, imi doresc sa infiintez un ONG impreuna cu un alt psiholog. Ambele avem cabinete individuale de psihologie iar intrebarea mea este daca putem fi membrii fondatori ai ONG-ului si de asemenea sa facem contracte de prestari servicii cu cabinetele personale?

ONG-ul dorim sa-l infiintam pentru a-i ajuta pe parinti sa obtina sponsorizari mai usor si de asemenea ne gandim sa participam la diferite programe de grant-uri si sponsorizari pe diferite proiecte sociale.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:24, 14 August 2017
Ca persoane fizice puteti sa infiintati un ong prin asociere si cu alte persoane ca membrii fondatori. Separat puteti sa incheiati contracte intre cabinetele dumneavoastra individuale si ong pentru prestarea de activitati specifice contra cost sau gratuite, atat catre membrii cu drepturi depline ai ong-ului si chiar si catre alte persoane care se adreseaza ong-ului.
Desigur ca puteti, nu o interzice nici legislatia ONG nici cea privind exercitarea profesiei de psiholog. Atentie insa la cum formulati in statut reguli privind atributiile de decizie si reprezentare a asociatiei la incheierea de acte juridice, ca sa nu fie probleme de tip conflict de interese cand asociatia va incheia contracte cu cabinetele Dvs. Se rezolva de obicei, daca titularul cabinetuli e si membru in consiliul director al asociatiei, eventual chiar reprezentant legal, prin supunerea contractului spre prealabila aprobare Consilului DIrector si neparticipare la vot cand se aproba acel contract, si atunci nu e problema, putand fi eventual mandatat chiar acel psiholog sa semneze contractul si din partea asociatiei, si din partea cabinetului, caci prin prealabila aprobare de catre CD e exclus conflictul de interese si Codul Civil permite dubla reprezentare in asemenea cazuri fara sa se vicieze in vreun fel contractul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intre propriul pfi si ong Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Pot avea un contract de prestari servicii intre propriul cabinet de psihologie - ca prestator, si un ONG - ca beneficiar (in cadrul caruia as ... (vezi toată discuția)
Presedinte ong drept de semnatura cenzor freex freex Buna ziua! Va rog sa ma clarificati cu urmatoarea problema: Avem un ONG cu 4 membrii fondatori! Din care: 3 sunt in Consiliul Director + 1 cenzor. din ... (vezi toată discuția)
Finantare ong - imprumut grunwald grunwald Buna ziua, Daca imprumut asociatia cu diverse sume de bani, in calitate de presedinte al acesteia, le pot recupera la un moment dat? Cum se face un act de ... (vezi toată discuția)