avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prejudiciu si daune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prejudiciu si daune

Vecinul are casa pe terenul meu. Recent a ridicat un gard de 3 m inaltime prin care mi-a acoperit toate geamurile de la parter. Il voi da in judecata pentru anularea autorizatiei de construire a gardului si demolarea lui, sa ma despagubeasca pentru lipsa de folosinta a terenului de sub casa, sa-mi plateasca chirie la casa pe ultimii 3 ani si sa-mi plateasca daune pentru ca mi-a zidit practic casa pe acea parte. Intrebarile mele sunt: 1. Trebuie facute 2 procese? Unul in contencios pentru autorizatie si unul in civil pentru restul? si 2. Cum se calculeaza daunele in situatia data? Stau cu lumina aprinsa non stop in bucatarie si bai, miroase a mucegai si in timp va fi afectata casa din cauza umezelii si igrasiei.

Pot cere ca un eventual gard sa nu fie mai inalt de 2m si sa fie facut din materiale care sa permita circularea aerului? Si, de asemenea sa taie toti pomii de langa casa si sa mute putul care e la limita terenurilor si nu are autorizatie si sa ia camera de luat vederi care bate in curtea mea?
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
25Maria23, utilizator
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 13:40, 3 August 2017
Intai vorbiti la primarie, apoi puteti face demersuri in instanta.
Casa vecinului depinde de cand e construita pe acea locatie, cum arata imobilul dv., ce spune urbanismul zonei, care e distanta pana in gard etc.
Daunele se calculeaza, in aceasta situatie, plecand de la suferinta dv. Dv. trebuie sa o evaluati si sa o argumentati, nefiind o paguba care sa se poata determina printr-un raport de expertiza. El este evaluat de parte, cu ajutorul avocatului, si argumentat in consecinta.
Putul poate fi mutat daca nu are autorizatie pentru el, dar asta inseamna ca imobilul are ceva vechime si cu cat casa e mai veche, cu atat scad sansele dv. sa obtineti atatea daramari si schimbari de peisaj.
Cu pomii, la fel, depinde de varsta lor si cati sunt, trebuie discutat la Mediu pentru asta.
Cu camera de luat vederi, depinde daca aceasta are toate avizele si daca a fost instalata de o firma atestata.

Parerea mea, o cunoasteti: incercati intai amiabil, cu notificare etc. etc.
Am fost la primarie. Vecinul a depus acte ale terenului doar, din 2002, fara a depune actele casei. A spus ca are un teren viran. Ne-au sfatuit sa facem o sesizare la ei, ei vor trimite corpul de control, apoi ne vor raspunde in scris. La proces vor fi de acord cu anularea autorizatiei si daramarea gardului.

Camera este montata de vecin, fara acord sau autorizatie.

Putul este folosit doar la udarea plantelor, este unul mic.

Amiabil nu se poate. A sarit la bataie, ne-a amenintat, face urat la bautura.

Pot face un singur proces pentru toate?
Ultima modificare: Joi, 3 August 2017
25Maria23, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare ... Toka3 Toka3 Pot sa chem in civil un vecin care planteaza pomi cu ramura mare la minimum legal dar acei pomi imi produc daune, radacinile ajungand la fundatia casei si imi ... (vezi toată discuția)
Disputa intre vecini 11ion1965 11ion1965 buna ziua!am o disputa cu vecinul de hotar.Linga hotarul comun,in curtea vecinului este un pom,un otzetar care a crescut f mare.Pomul se afla la mai putin de ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinului pentru constructie alpet alpet Buna ziua, Am achizitionat un teren in Bucuresti si vreau sa construiesc o casa P+M. Terenul are o deschidere de 9 m si una din casele vecine este pe ... (vezi toată discuția)