Buna ziua,
Conform HG1425/2006, la art. 82, alin. 2, se stipuleaza obligativitatea efectuarii instruirii de SSM, pentru lucrătorii din întreprinderi şi/sau unităţi din exterior care desfăşoară activităţi pe bază de contract de prestări de servicii in incinta angajatorului beneficiar al serviciilor. De asemeni se impune consemnarea acestei instruiri in fisa de instruire colectiva. Aceasta instruire se face doar o singura data la prima intrare in incinta beneficiarului sau se face in mod regulat?
Instruirea se efectueaza obligatoriu inainte de admiterea lucratorilor respectivi pe teritoriul firmei dvs. pentru a presta servicii/ a efectua lucrari.
In protocolul pe linie de ssm-psi-su-mediu anexa la contractul de prestari servicii se mentioneaza distinct sarcinile ce revin fiecarei parti semnatare a contractului de prestari servicii.
Daca respectivul contract se desfasoara pe o perioada ce depaseste un an calendaristic, anual, la inceputul anului calendaristic, se reia instruirea lucratorilor si apoi se permite admiterea la lucru. Participarea la instruire se face pe baza de tabel, sub semnatura tuturor participantilor si avizul de autenticitate a conducatorului firmei terte.
In protocolul mentionat mai sus trebuie sa se regaseasca modalitatea practica de instruire -
programare nominala si participare pe echipe/ meserii, etc. (inclusiv a sefilor care participa efectiv la instruire, nu doar semneaza fisa colectiva), materialele care se vor prelucra (cu mentiunea obligatorie ca riscurile profesionale specifice firmei beneficiare se completeaza cu riscurile profesionale specifice activitatii firmei terte, respectiv ca dupa caz, pentru lucrari speciale - se nominalizeaza acestea - se efectueaza si instruire suplimentara, inainte de inceperea lucrarilor, etc.
Firma beneficiara desemneaza un lucrator din cadrul SIPP care va supraveghea activitatea firmei terte. Acesta trebuie sa fie zilnic, in posesia tabelului nominal cu prezenta lucratorilor firmei terte al lucru, pentru cazuri extreme prevazute in planul de actiune al beneficiarului pentru situatii de urgenta.
Ssm
Ilhan memet
Buna ziua. In cazul in care eu sunt beneficiarul unei lucrari, si am angajat un constructor sa mi execute lucrarea, angajarea si plata firmei de ssm este in ... (vezi toată discuția)