avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare sau vanzare cota din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare sau vanzare cota din mostenire

Buna ziua!

Am dezbatut mostenirea dupa decesul tatalui nostru,
impreuna cu mama noastra suntem in total 5 mostenitori,
noi cei 4 copii avem cote egale din mostenire (3/8)
mama noastra are (1/4)
Pot ceda unui nepot de frate sau unuia
din frati cota mea parte din mostenire? Nepotul are doar 17 ani.
Pot adauga la intocmirea actelor anumite conditii?
de exemplu locuinta sa fie folosita strict pentru locuit.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:27, 3 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi nu prea puteti adauga condiții pentru că locuința nu va aparține în totalitate.
Dvs nu puteti înstrăina decât cota pe care ati mostenit-o, urmând ca nepotul să rămână în indiviziune cu frații dvs si cu mama.
O altă chestiune e vârsta nepotului. Aveti nevoie de un curate care să îl asiste la semnarea actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Mostenire uhar maria uhar maria Ma numesc Uhar maria sunt din Carei, judet Satu Mare.Suntem doua surori.Tata amurit in 2004 si nu sa efectuat succesiunea.Mama sta in casa.Recent am aflat ca ... (vezi toată discuția)