avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT legatar universal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT legatar universal

Buna seara !...Daca legatarul universal se intelege amiabil cu cei doi mostenitori,care au impreuna 1/2 din averea lasata prin testament,ce ar trebui sa faca,ce acte juridice ar trebui incheiate de catre cei doi mostenitori pentru ca legatarul universal sa ia in posesie si partea de 1/2 din avere ?...Este suficienta o declaratie notariala prin care acestia sa renunte la dreptul lor de succesiune ?...sau trebuie sa declare ca sunt de acord sa renunte si la proces ?...se poate incheia un astfel de act notarial doar cu unul din cei doi mostenitori ?...Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 06:46, 5 August 2017
In ce sens "se intelege amiabil cu cei doi mostenitori", sa le plateasca partea sau sa primeasca cotele acestora fara bani?
Sa ne intelegem sa le dau o suma de bani...
Sa ne intelegem ...daca-i pe bani, atunci nu-i renuntare la mostenire. Este acceptare urmata de vanzare, schimb, sulta, orice altceva, dar nu renuntare. Inteleg ca dvs sunteti legatarul universal. Cum veti proceda, intai le dati banii si apoi mostenitorii legali renunta sau invers? Cine risca primul? Pentru ca notarul nu va participa la acest "aranjament". Cat priveste actul sau actele, acestea trebuiesc incheiate, oricum ar fi, cu ambii mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune constatare calitate moºtenitor; ieºire din indiviziune todica todica Am un testament in care sunt ,, legatar universal,, .Am o sora care a deschis un proces de --succesiune constatare calitate moştenitor; ieşire din ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor testament si legea 290/2003 ne_interesant ne_interesant La notar trebuie declarat la dezbaterea succesiunii ca dupa defunct exista : - un cont intr-o banca ( am gasit un extras de cont de acum vreo 2 ani , m-am ... (vezi toată discuția)
Testamentul pe baza cărui mi-am făcut casa a fost urmat de alt testament și am probleme cu unul dintre moștenitori. este posibil să rămân fără bunul meu? Dngc Dngc Buna seara..o speta ...in 2009 bunicul meu mia facut un testament pe 2200 metri patrati teren intravilan.am construit o casa cu autorizatie pe numele ... (vezi toată discuția)