avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Impozit la vanzarea de locuinte
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Impozit la vanzarea de locuinte

Spuneți-mi vă rog ce taxe( TVA, impozit, etc) are de plătit la stat un antreprenor, pentru profitul realizat la construirea unei locuințe?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 08:25, 4 August 2017
Daca TVA colectat ( de la facturile emise ) este mai mare decat TVA deductibil ( de la facturile primate ) are de plata TVA ( diferenta intre cele doua TVA ). Daca la sfarsitul trimestrului, firma realizeaza profit, are de platit si impozit pe profit ( 16 % ). Daca firma este platitoare de impozit pe venit microintreprindere ( 1% din cifra de afaceri realizata in acel trimestru ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit -> impozit profit batzik batzik Am un srl platitor de impozit pe venit (3%). Anul acesta am facturat 250.000 ron+tva, din care am platit 7500 impozit si cu 200.000 am sponsorizat o echipa de ... (vezi toată discuția)
Firma platitoare de impozit pe venit microintreprinderi brook3013 brook3013 Daca o firma a fost platitoare de impozit pe venit microintreprinderi pe primele 3 trimestre ale anului 2014 si la data de 31.12.2014 depaseste cifra de ... (vezi toată discuția)
Firma noua infiintata fifi58 fifi58 o firma noua infiintata cu capital social mai mic de 25 000 euro , cu domeniul de activitate comert este obligata sa fie platitor de impozit pe v. microintr. ... (vezi toată discuția)