avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reductiunea liberalitatilor excesive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reductiunea liberalitatilor excesive

Buna ziua.
Am o nelamurire, care consta inurmatoarele.
Suntem 2 frati, eu avand si testamentul (fiind legatar universal).Fratele m-a actionat in judecata pentru “reductiunea liberalitatilor excesive”, dar la primul termen l-a suspendat, deoarece a deschis un alt proces pentru succesiune. Si primul proces ramanand suspendat pana la hotararea definitiva a celui de-al 2lea proces. Dar nu stiu de ce al-2-lea proces s-a dezinvestit (nici nu a avut termen) , si nici nu a mai facut vreun demers sa redeschida un alt process de succesiune.
Nedumerirea mea este:
1. Daca primul proces s-a suspendat si in viitor se va redeschide care va fi termenul de repunere pe rol, acela cand s-a depus dosarul, sau cand se redeschide?
2. Avand in vedere ca cauza care a stat l-a baza suspendarii a fost anulata(dezinvestire), ce consecinte are asupra primului dosar( reductiunea)
3. Daca a trecut mai mult de 3 ani ( procesele s-au facut in acest interval), intervine prescriptia?
4. Nu inteleg terminologia dintre “ reductiunea liberalitatilor excesive” si “atacarea testamentului”, e una si acelasi lucru ?
5. Cand voi reusi sa fac succesiunea in instanta, practic cum se interpreteaza prescriptia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:41, 4 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.repunerea pe rol înseamnă redeschiderea dosarului
2se poate relua.
3 nu
4 nu.prin una se anulează testamentul prin alta își cere partea
5daca are câștig de cauza se va face succesiunea prin instanta.nu exista prescripții in acest ca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reductiunea liberalitatilor excesive prescriptie ContSters255159 ContSters255159 Buna ziua. Suntem 2 frati, iar eu detin testament si un precontract de v/c cu clauza de intretinere. Problema de care ma lovesc consta in faptul ca fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)
Asi dori sa stiu cum sa procedez in cazul unui testament lasat ... Iavram Iavram Asi dori sa stiu cum sa procedez in cazul unui testament lasat de ultimul parinte decedat,prin care mi=a lasat intreaga avere mobila si imobila la care nu am ... (vezi toată discuția)