avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asi dori sa stiu cum sa procedez in cazul unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asi dori sa stiu cum sa procedez in cazul unui testament lasat ...

Asi dori sa stiu cum sa procedez in cazul unui testament lasat de ultimul parinte decedat,prin care mi=a lasat intreaga avere mobila si imobila la care nu am facut succesiune.Mentionez caci mai am un frate care a fost dezmostenit prin neprezentare si nu a deschis proces de atacare a testamentului.Cauza are aproximativ 19 ani.
Cum a fost desmostenit fratele prin neprezentare? Neprezentare unde si cand?
Buna seara,

Adresati-va notarului public, in vederea dezbaterii succesiunii testamentare.

Fratele dvs. este strain de succesiune, prin neacceptare.

Testamentul nu mai poate fi desfiintat,daca fratele a cunoscut existenta testamentului perfectat, si,in termen de 3 ani de la momentul cand a luat la cunostinta despre existenta acestui inscris, a decis sa nu se adreseze instantei de judecata,in vederea reductiunii acestuia.

Reducțiunea liberalităților excesive - Termenul de prescripție -
Art. 1.095. -

(1) Dreptul la acțiunea în reducțiune a liberalităților excesive se prescrie în termen de 3 ani de la data deschiderii moștenirii sau, după caz, de la data la care moștenitorii rezervatari au pierdut posesia bunurilor care formează obiectul liberalităților.

(2) În cazul liberalităților excesive a căror existență nu a fost cunoscută de moștenitorii rezervatari, termenul de prescripție începe să curgă de la data când au cunoscut existența acestora și caracterul lor excesiv.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Criys Criys Am tot citit articolele depsre testament insa nu am gasit ceva clar scris. Cand se citeste un testament la notar si se fac inscrisurile pentru cota fiecarui ... (vezi toată discuția)
Donatie si mostenitor rezervatar coser coser O persoana hotareste sa-si dezmosteneasca copilul unic, doneaza întreaga avere unei terte persoane. Dupa decesul sau survenit 2 ani mai târziu, copilul mai ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)