Buna ziua. Am o intrebare va rog daca puteti s ama sfatuiti.
Sotul meu este in concediu pentru cresterea copilului si este remunerat cu indmenizatie pana la 2 ani ai copilului. Poate sa fie administrator la o societate comerciala SRL, fara remuneratie, iar societatea respectiva comerciala sa aiba 1-2-10angajati si sa faca profit? Adica poate sa piarda indemnizatia pentru cresterea copilului in aceasta situatie? Deasemenea vreau sa va intreb daca sotul meu poate avea calitatea in aceasta firma si de asociat si de administrator, fara remuneratie?
Multumesc. Puteti sa imi recomandati la ce fel de persoana sa pot apela pentru mkai multe detalii: avocat, jurist, contabil, finante sau Administratia de plati Sociale? Va multumesc
Daca pe perioada CCC nu realizeaza venituri care sa depaseasca plafonul reglementat de lege, nu se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC. Sotul dvs. poate avea si calitatea de asociat si de administrator, fara a fi platit. Singura problema ar putea fi incasarea, in calitate de asociat, de dividende in valoare peste plafonul admisibil. Dar si aici exita solutia nerepartizarii profitului pe dividend, sau incasarea acestora, dupa terminarea CCC.