avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil si administrator la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil si administrator la societate comerciala

Buna ziua. Am o intrebare va rog daca puteti s ama sfatuiti.
Sotul meu este in concediu pentru cresterea copilului si este remunerat cu indmenizatie pana la 2 ani ai copilului. Poate sa fie administrator la o societate comerciala SRL, fara remuneratie, iar societatea respectiva comerciala sa aiba 1-2-10angajati si sa faca profit? Adica poate sa piarda indemnizatia pentru cresterea copilului in aceasta situatie? Deasemenea vreau sa va intreb daca sotul meu poate avea calitatea in aceasta firma si de asociat si de administrator, fara remuneratie?
Multumesc. Puteti sa imi recomandati la ce fel de persoana sa pot apela pentru mkai multe detalii: avocat, jurist, contabil, finante sau Administratia de plati Sociale? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:15, 9 August 2017
Daca pe perioada CCC nu realizeaza venituri care sa depaseasca plafonul reglementat de lege, nu se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC. Sotul dvs. poate avea si calitatea de asociat si de administrator, fara a fi platit. Singura problema ar putea fi incasarea, in calitate de asociat, de dividende in valoare peste plafonul admisibil. Dar si aici exita solutia nerepartizarii profitului pe dividend, sau incasarea acestora, dupa terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil vs asociat si administrator srl octaviantamas octaviantamas Buna ziua, Sotia tocmai termina concediul medical pre si post natal. Pot sa intru eu in concediu de crestere copil daca sunt si asociat si administrator la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil si statutul de asociat unic/administrator DanielaMocanu83 DanielaMocanu83 Buna ziua. Ma aflu in concediu prenatal urmand ca in octombrie 2016 sa intru in CCC. Intrebarea este urmatoare: daca infiintez, pana la intrarea in CCC, un ... (vezi toată discuția)
Administrator srl, asociat si indemnizatie crestere copil Melabella Melabella Buna ziua, Sunt in procesul de a infiinta un SRL impreuna cu sotul meu. Am luat legatura cu un avocat pt a pregati dosarul. Cateva nelamuriri: Eu am ... (vezi toată discuția)