avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MI-A PLÃTIT ANGAJATORUL ASIGURAREA PENTRU ªOMAJ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MI-A PLÃTIT ANGAJATORUL ASIGURAREA PENTRU ªOMAJ???

Bun găsit....Aşi dori să ştiu cum pot afla dacă angajatorul mi-a plătit toate asigurările..şi obligaţiile...dar acum...mă interesează cea pentru şomaj.Am terminat cei 2 ani de concediu pentru creşterea copilului...şi acum deoarece societatea de la care am intrat în concediu a suspendat activitatea pe 3 ani...doresc să depun actele pentru şomaj.Eu sunt din BT...şi mi s-a dat de la AJOFM o adeverinţă...în care să se completeze de la societate contribuţiile pentru şomaj..pe perioada de 1 an până la data în care am născut. Eu am lucrat ultimele 5 luni la o societate din BT...iar primele 7 la o societate din Bucureşti.Societatea de aici mi-a completat totul...însă acum apare problema.Societatea din Bucureşti nu mai este,,patronul a fugit..şi nu am de unde să i-au informaţiile necesare...nu ştiu nici măcar dacă mi-a plătit asig. pentru şomaj.De unde aşi putea primi aceste informaţii?Trebuie să mă deplasez la Bucureşti neapărat?Înţelegeţi că îmi este foarte greu...sunt singură,cu copil mic..şi îmi e că mai ajung acolo şi mi se spune că nu e plătit.Se poate să primesc prin E-mail aceste date?ªi dacă da..de unde? Vă mulţumesc..şi sper să mă ajutaţi ca şi altă dată.Cu respect Cristina.
Cel mai recent răspuns: leticia , utilizator 11:27, 30 Septembrie 2009
Puteti solicita acest lucru in scris sau prin e-mail de la Agenetia Judeteana a Ocuparii fortei de munca, aratind datele dv. de identificare si ale angajatorului in virtutea dreptului la informatii
Buna ziua,

Nu cred ca am scris unde trebuia( daca am gresit imi cer scuze anticipat).
Am o intrebare daca am lucrat in Bucuresti, dar sunt din alt oras pot solicita somaj aici? (intre timp mi-am facut viza de flotant)
Si unde anume trebuie depus dosarul la Agentia Municipala sau la sectorul unde a functionat firma?
Iar daca angajatorul este in urma cu contributiile catre somaj (cu toate ca promite ca le va achita) am dreptul la somaj?
Am lucrat 3 ani si 4 luni(s-a incheiat la 30.08.09) iar contributiile cred ca nu mai sunt platite de prin martie.
Imi cer scuze ca va agasez cu atatea intrabari dar ma inebunesc cei de la fostul job, cartea de munca inca nu mi-au dat-o, somajul nu l-au platit, iar eu stau si astept si mie teama ca nu o sa mai am dreptul la somaj.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cecere documente florentina_delea florentina_delea am facut o cecere in cadru firmei privind urmatoarele documente:fisa postului de lucru.fluturasul de salariu,normativul de lucru, (vezi toată discuția)
Adeverinta stagiu de cotizare somaj marguta marguta Va multumesc pentru promptitudine. Eu am fost la AJOFM, mi-au spus ca ei doar aplica legea, nu-i de competenta lor problema si m-au trimis la ITM.Maine o sa ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil roxirox roxirox Buna ziua, Sunt insarcinata din mai 2015 si vreau sa stiu daca am dreptul sa primesc indemnizatie crestere copil avand in vedere ca trebuie sa fi realizat ... (vezi toată discuția)