avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata cautiune pentru suspendare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Plata cautiune pentru suspendare executare silita

Buna ziua! Am achitat cautiunea pentru suspendarea executarii silite, instanta a respins dosarul de suspendare si a dispus restituirea cautiunii. Am fost astazi la CEC BANK cu recipisa si au refuzat sa-mi returneze intreaga suma deoarece am in continuare poprire pe cont. Au dreptul sa faca asta daca am hotarare definitiva de restituire a cautiunii?
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
Ionelasimon84, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:10, 5 August 2017
Cauțiunea nu se pierde, ci intră în contul creanței pe care o datorați.
Deci cauțiunea se va scade din creanță, banii nu se vor pierde.
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
Dapix, utilizator
Dar daca am hotarare judecatoreasca pentru restituirea cautiunii, de ce sa o opreasca in contul creantei? Am achitat aceasta suma pentru a suspenda executarea, daca nu s-a putut atunci banii trebuie sa mi-i dea inapoi. Asa e logic daca instanta a decis acest lucru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De restituit, v-a restituit-o ca o aveti in cont. Problema e ca sunteti in executare silita, nu s-a suspendat executarea si aveti bani in conturile care sunt poprite, asa ca veti ramane fara acea suma de bani din acel cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat, As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), ... (vezi toată discuția)
Restituirea sumelor poprite, taxei de timbru si cautiunii; va rog, un sfat! ctm ctm Am castigat - la instanta de fond - un proces civil de contestatie la executare silita. Instanta a hotarat: - anularea actelor de executare ... (vezi toată discuția)
Recuperare cautiune NicolaeIordachescu NicolaeIordachescu Buna ziua ! In urma cu ceva ani adica din 2009 am ajutat pe cineva sa-si cumpere o masina in rate pe numele meu.Persoana respectiva nu a mai achitat ratele ... (vezi toată discuția)