avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistenta sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistenta sociala

Buna ziua,

Ma aflu intr-o situatie dificila si am nevoie de ajutorul dv.
Mama mea in varsta de 66 ani urmeaza sa se opereze de stenoza lombara degenerativa. Medicul ne-a spus ca situatia este destul de grava, iar daca operatia reuseste perioada de recuperare este de 6 luni. De asemenea vin cu mentiunea ca mama mea se ocupa de ingrijirea bunicii in varsta de 88 ani.
Pentru a ma putea ocupa de ingrijirea si supravegherea celor doua, momentan nu vad alta solutie decat aceea de a renunta la locul de munca, lucru pe care nu mi-l permit pe motiv ca tocmai am semnat un credit ipotecar.
Intrebarea mea este: o astfel de afectiune, operatie, mi-ar permite dreptul la asistenta sociala? Care este legislatia si daca acest diagnostic se incadreaza in lista afectiunile pentru a obtine un venit ca si persoana care se ocupa de ingrijirea mamei. Am citit ca este permis sa reduc programul de munca la 20/ saptamanale, fiind remunerata integral, ca si cum as lucra 8 ore. Este adevarat?

Multumesc anticipat pentru raspuns,

Alte discuții în legătură

Gradul 1 de handicap gyongyi_sipos gyongyi_sipos Buna ziua, Sincera sa fiu nici nu stiu de unde sa incep... Bunica, mama mea si unchiul meu au locuit impreuna; bunica a murit luna trecuta. Unchiul (53 de ... (vezi toată discuția)
Am fost 3 surori, una decedata in 2016 cu 2 copii majori plecati ... annnamm annnamm Am fost 3 surori, una decedata in 2016 cu 2 copii majori plecati in strainatate de 15 ani. Noi celelalte 2 surori si mama am facut dezbatere de mostenire dupa ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala profesionala ContSters162100 ContSters162100 Buna, as dori cateva informatii in legatura cu pensionarea pe caz de boala/profesionala. Mama mea este in campul muncii de 29 de ani legal (are 49 de ani). ... (vezi toată discuția)