avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum ar trebui sa procedez - respectare incerta program ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum ar trebui sa procedez - respectare incerta program de vizitare

Vreau sa ma lamuriti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie:
Suntem divortati, custodie comuna, tatal vede copilul doar de cateva ori pe an. Ambii parinti suntem in Anglia , copilul este la scoala aici. Acum in vacanta de vara, am fost plecata cu fata in vacanta in Romania si am lasat -o pe perioada vacantei la mama mea. Fostul sot stie unde este copilul, i-a promis fetii ca vine si el in vacanta si o va lua cu el in vacanta. La vremea respectiva l-am intrebat atat eu cat si bunica daca o aduce el in Anglia inapoi si a spus ca da. Acum , vorbind fata cu el i-a spus ca de venit va veni dar nu stie sigur cand, si ca el se intoarce inapoi in jurul datei de 10 septembrie. Fata incepe scoala pe data de 5, deci ea cel mai tarziu pe 3 septembrie trebuie sa fie acasa. I-am trimis si eu si mama mea mesaje sa ne spuna clar ce face, ca nu ar fi nici o problema pana la urma sa o aduca mama, doar sa stiu sa pot rezerva biletele de avion care cresc ca pret de la o ora la alta. Citeste mesajele dar pur si simplu nu raspunde. Eu in situatia asta ce as putea face?
Daca nu face nimic luati dvs. copilul si platiti avionul.
Iau eu biletele, problema ar fi sa nu cumva sa vina sa o ia peste o saptamana, doua si sa nu o mai aduca mamei pentru a o aduce aici la timp sa inceapa scoala. Si anul trecut a venit cu ea la limita din Romania, afirmand ca o zi doua nu conteaza.
Acum suna sa anunte ca el vine in jurul datei de 16 august in Romania, si ca el vrea fata 3 saptamani conform programului, numai ca programul este de 3 saptamani dar la inceputul vacantei nu la sfarsitul ei, de fapt chiar la inceperea scolii> Pot sa nu io mai dau, tinand cont ca nu sunt sigura ca el o aduce inapoi la timp?
exact, cum scrie de fapt in hotarare ?
primul si al treilea weekend pe luna, 3 saptamani in vacanta de vara, 300 ron contributie. Din pacate el nu prea respecta nimic din ceea ce scrie in conventie , dar asta ar fi alta problema. Cert este ca el ajungand in tara pe 16, 17 august fizic nu are cum sa stea cu ea 3 saptamani, pentru ca scoala incepe pe data de 5 septembrie.Ca sa nu mai spun ca acest copil trebuie si el pregatit pentru scoala( cumparat uniforma), chiar nu poate veni acasa pe 4 si pe 5 sa mearga la scoala.

Alte discuții în legătură

In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)
Procura notariala iesire din tara cu un minor, posibile consecinte refuz b.claudia89 b.claudia89 Fosta sotie,doreste sa ii platesc banii de pe bilete si rezervarea pt concediu,pt ca nu am vrut sa ii dau procura pt a iesi cu baiatul din tara.Instanta ma ... (vezi toată discuția)
Plecare definitiva din tara cu un copil minor rurum rurum Buna tuturor, Intrucat doresc sa imi gasesc un job in afara (in principiu Bruxelles), si fac multe demersuri in aceasta directie, care cel mai probabil se vor ... (vezi toată discuția)