avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme dupa divort

Buna. In urma divortului terminat , la revenirea in tara a fostei sotii, aceasta a luat din apartament mai multe bunuri fara a se consulta cu mine , am inercat sa cadem de comun acord pt un partaj amiabil insa nu a fost cu putinta.Drept reactie , am procedat la fel dar ea a anuntat politia . Ce probleme pot exista? Mentionez ca intre timp am plecat din tara. Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: OrestROM , utilizator 10:11, 8 August 2017
Ar trebui sa fiti audiat.
Daca bunurile sunt comune nu sunt probleme.
Aveti dreptul de a angaja avocat pentru a se interesa de dosar daca nu va aflati in tara si nu reveniti prea curand.
In acest mod veti putea lamuri si natura acuzatiilor penale.
Bunurile sunt comune si cele luate de ea si cele luate de mine doar ca difera ca si valoare.
Sa inteleg ca voi fi invitat la politie pt audiere timp in care eu nu sunt in tara si nu voi avea cunostinta despre acest fapt, ce se intampla insituatia data?
Discutati cu un avocat specializat in penal. Depinde nu ale cui erau bunurile, ci cine le folosea. Sau cine le folosise, cine locuia acolo etc.
Daca divortul nu s-a incheiat cu HJ definitiva si privind partajul care speficifica exact cat ii revine fiecaruia asta se poate intampla:
"Furtul

Art. 231.

Plângerea prealabilă şi împăcarea

(1) Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârşite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(2) În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală."


Alte discuții în legătură

Furt, retragere plangere AIAIOANA AIAIOANA Dupa noul cod penal,la incadrarea de furt ,daca se retrage plangerea,mai continua actiunea penala?Mentionez ca dosarul a fost inregistrat la judecatorie pe 31 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu terenul marincas2003 marincas2003 Detin 6 hectare de teren, pe care de trei ani, il lucreaza o societate comerciala, fara acte. Anul acesta, a fost semanat cu grau, iar eu l-am recoltat fara ca ... (vezi toată discuția)