avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cota parte indiviza

bloc cu 6 scari, la scara 4 etaj 2 s-a fisurat teava apa iar reparatia este suportata de cele 5 garsoniere (avem pe scara si ap 2 si 3 camere)! Conducerea asociatiei pretinde ca impartirea s-a facut pe cota parte indiviza (?!) S-a schimbat legea sau aceasta conducere e mai presus de lege?
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 16:49, 7 August 2017
Probabil la dv. in asociatie este regula de a repartiza cheltuielile de reparatii pe coloane de apartamente, nu la toata scara.
Dar si asa, daca s-a facut pe coloana de garsoniere, s-a impartit pe cota-parte indiviza de pe coloana respectiva.
Nu este gresit.
Nu este greșit. Este doar ilegal. Dacă nimeni nu contestă în instanță rămâne că e bine așa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teava sparta Iael Iael Buna ziua, In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol. Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Costuri reparatie si desfundare coloana pluviala ...cine suporta ? citaro citaro Buna ziua, ma numesc Sandu și locuiesc într-un bloc cu patru etaje și sase scări...de curând la scara noastră a fost reparata terasa...costurile ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna coloana scurgere menajera sebaman sebaman As dori sa stiu cine plateste in urmatorul caz si care ar fi prevederea legala. Sunt presedinte la o a asociatie si am avut urmatoarea problema: la subsol s-a ... (vezi toată discuția)