avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Restituire taxe platite in plus impozit,cas,cass
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Restituire taxe platite in plus impozit,cas,cass

Buna ziua!

Am o mica nelamurire/problema si sper sa ma poata lamuri cineva cum ar trebui sa procedez.

Ca sa incep povestea. In iunie 2016 am creat un PFA pentru a ajuta la un proiect o firma mica,proiect care intre timp a picat. La creare am completat un document D220 in care am estimat o suma care ar fii trebuit sa iasa pana la sfarsitul anului. A venit decizia de impunere, am platit totul ok. dar pana la urma nu am mai facut banii aia iar prin februarie 2017(fiind putin pe langa) am completat o declaratie D200 in care am declarat ca venitul a fost 0lei.
Nelamurirea mea ar fii: Ca sa recuperez acei bani platiti (estimativ) cum ar trebui sa procedez? in Decizia de impunere 260 nu apare nici unde suma care ar trebui restituita. prin Pfinternet am completat un formular de contract pentru a primi mai multe informatii pe tema asta. Mi s-a comunicat ca pana in 15 septembrie ar trebui sa primesc o decizie de impunere pe baza datelor din declaratii si daca este o suma de restituit sa imi fie restituita din oficiu in maxim 60 de zile de la emiterea decizii daca am comunicat contul de virament. Cum ar trebui sa il comunic si decizia respectiva este d260?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:31, 25 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Foarte corect ati completat d200 daca anul precedent nu ati avut incasari si trebuia sa fi trecut doar cheltuielile daca au fost si la fel, foarte corect vi s-a si raspuns. Deci pana nu primiti acea decizie acasa, prin toamna, (nu neaparat pana pe 15 septembrie), nu puteti face nimic, si abia cu copie dupa aceasta sa va prezentati la inspectorul dumneavoastra de la finante de care apartineti cu pfa-ul, in termenul indicat pe hartie si cu o dovada de la banca cu numarul contului bancar, si sa faceti cerere sa vi se returneze diferenta. Sa aveti grija sa nu ami aveti alte datorii scadente pe pfa pana la avea data caci vi se vor acoperi mai intai acestea din banii care ar trebui sa vii dea inapoi.
Buna George,

Pentru a evita crearea alt topic legat de acest subiect, incerc sa revin cu un raspuns.

Eu am o situatie similara, doar ca am fost plecat timp de 3 ani in strainatate si din pacate PFA-ul a ramas activ. Acuma cand m-am intors am vazut ca am primit 2 popririi pentru impozit+cass din perioada 2015-2017.

Intrebarea mea este, o data inchid PFA-ul in urmatoarele zile, as putea sa primesc bani inapoi (o parte, suma intreaga...), avand in vedere ca nu am depus niciun document timp de 3 ani.

Va mulțumesc foarte mult pentru ajutor.
Pentru : Lourescu
Este cel mai bine sa incercati sa reglati. Da, popriri apar pentru ca nu ati depus declaratii in acesti ani si poate, ar fi trebuit sa faceti si ceva plati. Cu banii care ar fi trebuit sa ii recuperati din anii precedenti, cei de la finante o sa acopere datorii exigibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dec 200 depun in mai Caddy23 Caddy23 Buna ziua, Este vorba de o PFA in sistem real.Dupa cate stiu dec 200 pot depune pana la sfarsitul luni mai. In acest caz cei de la finante sau eu cum o sa ... (vezi toată discuția)
declaratia 220 privind venitul estimat si decizie de impunere Utilizator_2017 Utilizator_2017 Am deschis in anul 2012 un PFA unde pana acum nu am avut nici o activitate. Am depus declaratiile 200 si 220 in fiecare an la ghiseu, dar anul acesta am trimis ... (vezi toată discuția)
Vreau să închid pfa cu stoc. care este procedura? AndreiDuta AndreiDuta Salutare, Am PFA cu cod 4791, am luat marfă en gross cu un preț, am personalizat-o (asta m-a mai costat ceva), am cumpărat cutii de carton pentru ... (vezi toată discuția)