avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nelamuriri in legatura cu presedentia blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nelamuriri in legatura cu presedentia blocului

Buna seara , fostul presedinte si-a dat demisia pe 15 iulie 2017 . s-au facut 2 sedinte de bloc in care s-a discutat alegerea unui nou presedinte . Nimeni nu s-a oferit . S-a propus un audit in legatura cu banii asociatiei , iar apoi posibil sa ma ofer eu sa preiau presedentia . DAR numai dupa ce se stabileste clar ce si cum e cu banii administratiei . Actualul / fostul presedinte zice ca nu mai are treaba cu asociatia si ca nu mai raspunde da ea . este posibil asa ceva , in conditiile in care nu a fost ales alt presedinte ? cine raspunde de bloc ? cit sau daca are durate de preaviz ? NU cred ca se poate renunta asa in aceste conditii la presedentia blocului daca nu a fost reglat regimul banilor si cine va fi noul presedinte ALES !? Va rog sa-mi raspundeti ca sa pot motiva si eu decizia de a ma baga sau nu in acest joc al presedintelui de bloc !!
Eu m-asi baga dar sa stiu ce s-a intimplat cu banii si toate treburile sa fie clare !! MULTUMESC !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 00:57, 8 August 2017
Pentru a va edifica cu dispozitiile in vigoare,cu obligatiile aferente functiei de presedinte de asociatie studiati temeinic disp L nr 230/2007 actualizata si HG nr 1588/2007
Dispozitia in vigoare prevede HG nr 1588/2007
art (7) In cazul în care preşedintele se află în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, acestea vor fi îndeplinite de către un vicepreşedinte, numit de preşedintele asociaţiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmând ca în termen de 90 de zile de la data când s-a constatat indisponibilitatea să fie convocată o adunare generală pentru a alege un nou preşedinte.

Ex presedintele de asociatie raspunde pentru eventualele nereguli constatate in perioada sa de mandat,chiar daca a renuntat a mai exercita functia
Pana a apela la audit extern,de ce nu solicitati raport de activitate din partea cenzorului/
comisiei de cenzori ?
Demisia este un act de vointa unilateral si intra in vgoare din momentul in care a fost depusa.
Asadar fostul presedinte, dupa ce a depus demisia, poate sa plece in Honolulu sau sa stea in bucataria lui, nu mai raspunde de ce se intampla in asociatie.
De banii asociatiei raspunde administratorul si cenzorul care il verifica.
Ca sa vedeti situatia financiara a asociatiei nu trebuie audit - e prea pretentios spus. Va trebuie un raport al cenzorului sau o expunere a administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie fara cenzor marlenus71 marlenus71 De un an cenzorul nu a mai verificat actele asociatiei. La solicitarea verbala a administratorului, cenzorul solicita mai multi bani pt. efectuarea ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc a21alex a21alex Buna ziua, pentru inceput am sa va povestesc in mare cam care e situatia in blocul in care locuiesc. Actualmente blocul meu face parte dintr-o Asociatie de ... (vezi toată discuția)
Destituire presedinte asociatie proprietari Elenapusa Elenapusa Cine poate decide si hotara, destituirea presedintelui, cenzorului si administratorului dintr o asociatie de proprietari? Daca avem dubii in calculul ... (vezi toată discuția)