Va supun atentiei urmatoarea speta.
Am un prieten care trece printr-o problema si nu stie ce sa faca. Parintii lui au divortat in urma cu mai bine de 15 ani, iar apartamentul a fost lasat mamei. ( tatal lui a fost arestat si a fost constrans sa cedeze apartamentul fostei sotii). In anul 2002, mama lui se recasatoreste in Olanda si este de acord ca fostul sot sa locuiasca in apartament. In anul 2013, prietenul meu divorteaza si se muta in apartamentul mamei impreuna cu copilul. De mentionat, prietenul meu are un copil cu handicap: microcefalie severa, de a carui ingrijire se ocupa exclusiv el. In anul 2014, intre parinti se incheie o hartie neoficiala, prin care mama lui este de acord, printre altele ca fiul ei sa locuiasca in apartament, fara a i se impune o conditie lui, ci doar tatalui. Anul acesta, tatal prietenului meu a decedat, iar mama lui vrea sa vanda apartamentul, fara a fi impresionata de nepotul bolnav si de faptul ca vor ramane in strada. Am uitat sa va spun ca mama lui a mai avut o tentativa de a vinde apartamentul in anul 2012 cand a fugit de acasa de la actualul sot cu un barbat mult mai tanar decat ea, insa nu a reusit din cauza fostului sot si al copiilor.( avem dovezi cu mama lui in bratele acelui barbat). Intrebarea mea este : Cum am putea sa impiedicam vanzarea apartamentului, avand in vedere ca prietenul meu are copilul cu handicap. Eu cred ca mama lui nu este sanatoasa la cap, deoarece le spune tuturor rudelor ca vinde apartamentul si ca il va obliga pe prietenul meu sa renunte la copil. Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Multumesc!
Oricat de tragica este situatia personala a prietenului dvs ,mama acestuia poate dispune in cum doreste de imobilul respectiv deci inclusiv are posibilitatea sa-l instraineze.Cu actele de proprietate in fata trebuie consultat un avocat poate situatia juridica a imobilului este alta,poate sunt totusi variante,Nu vad ce legatura avea viata sentimentala a dnei cu imposibilitatea de a vinde apartamentul in 2012 si ce rol au jucat fotografiile,,compromitatoare''.