avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul ilegal penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul ilegal penalitati

Buna ziua,

Avem un Administrator de bloc care incalca frecvent legea, va rog sa-mi spuneti daca aceste fapte sunt ilegale:

- aplicarea de penalitati la penalitati, adica suma de azi cu tot cu penalitati daca este 550 lei ei aplica direct procentul de 0,2% pe zi, nu ar trebui sa fie aplicat la suma initiala de plata fara penalitati ?
- se aplica penalitati chiar daca noi am facut contestatie, nu ar trebui ca perioada din momentul inregistrarii contestatiei pana la raspuns sa fie scoasa de la penalitati ?
- pe chitanta nu scrie valoarea penalitatii, noi am insistat si ni s-a spus ca legea nu-i obliga
- nu am primit raspuns la contestatie, legea nu obliga la raspuns intr-un anumit termen ?

Unde ne putem adresa sa ne ajute ? Am fost la primarie si mi-au zis ca ei nu pot sa faca nimic, sa-i dam in judecata. Chiar nu le pot da amenzi de la primarie sa-i mai potoleasca ? Noi nu putem schimba administratorul pentru ca este sustinut de un grup corupt cu care isi imparte castigurile.
Cel mai recent răspuns: GabyF , utilizator 16:51, 1 Octombrie 2009
Problema penalizarilor este un pic cam complicata, dar frust....intr-adevar nu se calculeaza penalizari la penalizari.
In rest...
- pana la rezolvarea contestatiei se percep penalizari in continuare
- pe chitanta nu este obligat sa va scrie penalizarile, daca ele sunt evidentiate pe listele de cote. Lista de cote este similara unei facturi, chitanta este similara unui bon de casa, daca vreti. El ar putea insa sa va scrie pe chitanta valoarea penalizarilor daca ar manifesta bunavointa, ceea ce inteleg ca nu e cazul!
- contestatia se face in 10 zile de la afisare si raspunsul se da in maxim 7 zile. Asa scrie la lege.

Daca primaria nu se deranjeaza sa faca un mic control....e greu sa va spun ca cineva v-ar putea ajuta.
Puteti sa dati in judecata asociatia pentru toate aceste motive, dar depinde si de ce sume sunt puse in joc si daca merita tevatura.

Daca sunteti nemultumita de prestatia comitetului si administratorului puteti sa va adunati 20% din proprietari si sa convocati o adunare generala pentru schimbarea acestora si angajarea altui administrator. Atentie! administratorul se angajeaza, nu se alege!!!
.........................
Si daca vreti, puteti sa mai cititi si la acest link, tot la aceasta sectiune www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
elga50, moderator
Se trece pe chitanta suma incasata pt penalizari..nu mai duceti in eroare cu raspunsuri.....incomplete

Ps. .Daca sunteti nemultumita de prestatia comitetului si administratorului puteti face plangere penala pt abuz si incalcarea legii. Sunt unii care indruma la..alegeri noi,
desi sunt grupuri de interes care anuleaza orice incercare...mai ales ca asa nu patesc nimic...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
proprietaru, utilizator
Daca acel administrator ar avea un minim de pregatire economica, ar face mentiunea in chitanta si chiar in registrul de casa ar integistra separat intretinerea si separat penalizarea.
Dar daca o viata a lucrat ca electrician si peste noapte devine, urmare unui :(("atestat", contabil, casier, adm. tehnic, nu este de mirare ca ati primit raspunsul respectiv.
Ma uimeste faptul ca M.F.P. considera ca astfel de contabili ar fi in stare sa intocmeasca situatia soldurilor elementelor de activ si de pasiv mentionata in O.1969/2007.
Nu are importanta calificarea.Este de ajuns sa stie sa citeasca sau sa asculte de comitet sau comisie cenzori,si sa respecte legea.Este stipulat in lege modalitatea de conducere si incasare,mai ales ca acuma fiecare administrator este testat in cunoasterea legilor.
@proprietarul
Nu vreau sa intru in ploemica cu dvs., dar ganditi-va ca si contabilitatea este o ocupatie exercitata in baza unei calificari corespunzatoare, care are totusi niste reguli speciale, un complex de cunostinte care chiar nu se pot obtine peste noapte. Faptul ca ne numaram sau socotim proprii bani nu poate fi echivalat cu profesia de contabil.
Nelegalitatile produse ( nu vorbesc de cele cu intentie) sunt datorate lipsei de pregatire atat din partea administratorului in domeniul economic cat si mai ales a cenzorului si impresiei ca la asociatii este foarte simplu si" merge si asa".
Nici programele de contabilitate utilizate la asociatii nu elimina in totalitate cunostintele de contabilitate.

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere  Cum vi se pare 0.2% din suma restanta, penalitate pe ziua de intarziere cu plata intetinerii? Mi se pare enorm, in conditiile in care restatnta nu presuune ... (vezi toată discuția)
Datorii cheltuieli bloc KOSOVO123 KOSOVO123 dupa cat timp se prescrie o datorie la bloc.Administratorul blocului si presedintele au adunat semnaturi de la cativa proprietari si in numele asociatie a ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)