avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul ilegal penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul ilegal penalitati

Buna ziua,

Avem un Administrator de bloc care incalca frecvent legea, va rog sa-mi spuneti daca aceste fapte sunt ilegale:

- aplicarea de penalitati la penalitati, adica suma de azi cu tot cu penalitati daca este 550 lei ei aplica direct procentul de 0,2% pe zi, nu ar trebui sa fie aplicat la suma initiala de plata fara penalitati ?
- se aplica penalitati chiar daca noi am facut contestatie, nu ar trebui ca perioada din momentul inregistrarii contestatiei pana la raspuns sa fie scoasa de la penalitati ?
- pe chitanta nu scrie valoarea penalitatii, noi am insistat si ni s-a spus ca legea nu-i obliga
- nu am primit raspuns la contestatie, legea nu obliga la raspuns intr-un anumit termen ?

Unde ne putem adresa sa ne ajute ? Am fost la primarie si mi-au zis ca ei nu pot sa faca nimic, sa-i dam in judecata. Chiar nu le pot da amenzi de la primarie sa-i mai potoleasca ? Noi nu putem schimba administratorul pentru ca este sustinut de un grup corupt cu care isi imparte castigurile.
Cel mai recent răspuns: GabyF , utilizator 16:51, 1 Octombrie 2009
Scuze, am inscris un "nu" necorespunzator. Ca sa nu fie dubii, am vrut sa scriu ca " mi s-a intamplat sa regret ca nu sunt...."
:hm: nu stiu daca e pozitia cea mai avantajoasa si de invidiat. Cunosc un mester exceptional, pe care l-am descoperit acum cativa ani cu totul intamplator si care si-a gasit in bloc la mine destul de lucru.....dar...va spun drept ca uneori locatarii se poarta mizerabil cu acesti oameni si nu au nici macar bunul-simt sa le aprecieze munca...:( .
am mai intrat pe acest forum sa mai inteleg cite ceva;de multe ori ma intreb:nu credeti ca ra fi bine sa lasati disputele personale la o parte sa invatati unii de la altii?si mai ales sa lasati alegerea raspunsului la indemina celui care posteaza o intrebare pe forum,nu sa intrati in dispute, chiar gramaticale.cred ca e mai important sa indicati mai repede art.din lege unde gasesti raspunsul.respect.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
castelanul, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri, numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere  Cum vi se pare 0.2% din suma restanta, penalitate pe ziua de intarziere cu plata intetinerii? Mi se pare enorm, in conditiile in care restatnta nu presuune ... (vezi toată discuția)
Datorii cheltuieli bloc KOSOVO123 KOSOVO123 dupa cat timp se prescrie o datorie la bloc.Administratorul blocului si presedintele au adunat semnaturi de la cativa proprietari si in numele asociatie a ... (vezi toată discuția)
Administrator asociatie locatari adivlad adivlad Administratorul asociatiei este un tanar care a fost desemnat intr-o adunare la care au participat maxim 20 de oameni din 180 posibil. Nu are contract semnat ... (vezi toată discuția)