doresc sa vind un apartament, si am decis sa apelez la 2 cele mai mari firme de intermediere imobiliara din orasul meu.
In contract este stipulat "plata comisionului se va face pana la incheierea antecontractului"
asta inseamna ca eu trebuie sa le platesc acei 600 de euro reprezentand comisionul de 2.5% inainte ca eu sa iau ceva bani de la cumparator?, sau platesc dupa ce primesc banii de la cumparator?
Va obliga cineva sa semnati acel contract in conditiile acestea?, spuneti sa modifice contractul cu plata comisionului la vanzare, banuiesc ca iei intermediaza o vanzare?
Am sunat baiatul de la agentia imobiliara si mi-a explicat in urmatorul fel:
Un potential client este interesat de apartament, vine si se uita cu agentul imobiliar si cu vanzatorul. Daca este sigur si doreste sa cumpere apartamentul in urmatoarele zile ofera un avans de 5-10,000Eur si se semneaza un antecontract. Din aceasta suma se trage comisionul de 600E.
Dupa semnarea antecontractului cumparatorul,vaznatorul si agentul imobiliar se duc la un notar unde se realizeaza contractul de cumparare-vanzare si cumparatorul achita restul sumei(15,500E in cazul meu)
Intermediere
geogeorge
poate o agentie sa impuna printr-un contract de intermediere vanzatorului sa nu vanda apartamentul unei persoane neprezentate de agentie??mai ales,atat timp ... (vezi toată discuția)