avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comisioane agentii imobiliare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comisioane agentii imobiliare

Buna ziua, am gasit un anunt cu un apartament pe internet iar cand am sunat a raspuns o agenta imobiliara si am fixat intalnirea pt. a vedea apartamentul. Inca de cand ne-am intalnit mi-a dat sa semnez contractul prin care aveam sa dau 2% din valoarea apartamentului agentiei imobiliare daca aveam sa cumpar acel apartament, dar eu nu am primit un exemplar din acest contract. Am vazut apartamentul si proprietarul mi-a dat numarul de telefon si de atunci am discutat toate datele despre apartament doar cu proprietarul fara ca agenta sa fie prezenta. Deoarece m-am hotarat sa cumpar atartamentul am cerut agentei imobiliare un exemplar din contractul semnat de mine inainte de vederea apartamentului. A completat alt exemplar la agentie pe care m-a pus sa il semnez. Acest exemplar are stampila si semnatura agentiei dar nu si numar de inregistrare.
Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc comisionul doar pt. ca mi-a aratat adresa apartamentului? e valabil un contract fara numar de inregistrare? precizez ca proprietarul nu are contract cu agentia imobiliara.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
Mariana2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariana2013 , utilizator 15:19, 11 Ianuarie 2013
Daca agentia imobiliara nu are nici un contract de intermediere a vanzarii apartamentului proprietarului, ce intermediaza ea, pentru ce va solicita un comision?
Teoretic un reprezentant al agentiei se deplaseaza cu potentialul cumparator la imobilul in cauza si intermediaza vanzarea - cumpararea.
Faptul ca ati completat un alt exemplar dintr-un contract de intermediere este un mare semn de intrebare, trebuia sa va inmaneze un exemplar din primul contract semnat sau cel putin o copie pe care agentia o certifica ca este conform cu originalul ...
Legislatia privind valabilitatea contractelor nu impune ca un astfel de inscris sa aiba un numar de inregistrare, dar procedura descrisa de dumneavoastra ridica semne de intrebare.
Multumesc pentru raspuns
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)
Contract imobiliar ursacra ursacra Buna ziua , Am si o problema juridica. Mai exact: am facut un contract de intermediere cu o firma de imobiliare . Pe un exemplar este trecut apartamentul 9 ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)