avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita/Plata datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita/Plata datorie

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti pe cat posibil in conditiile date. Pe scurt, am contractat un credit cu ippteca de la easy credit. Dupa o per nu am mai putut plati, am sesizat nereguli desi am incercat sa re esalonez cu ei, au pornit execitarea silita. Am contestat, s a suspendat executarea silita dar verdictul a fost ca nu m am incadrat in cele 15 zile legale pt contestare. Regardless of..toate celelalte nereguli contestate. Pe 22 august este licitatie..intentionez sa platesc, nu concep sa raman fara casa.
Intrebarea, intrebarile mele sunt: cine imi spune suma totala exacta de plata? Nu a existat, exista un ordin judecatoresc pt o anumita suma de plata? Executorul nu ar trebui sa o stie? Pe ce si pt ce suma a pornit executarea silita.
Apoi..pe perioada suspendarii, aproape 5 luni, suma se mareste?
Va multumesc si astept cu interes raspunsurile.
Cel mai recent răspuns: MihaelaVerde , utilizator 10:10, 15 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imobilul ipotecat pe care vi-l scoate la licitație, este casa în care locuiți în prezent`?
Ați mai avea și alte variante de contestație dacă ați sesizat nereguli diverse.
15 zile este termen limită numai pentru a contesta executarea propriu zisă.
Odată cu o nouă contestație ați putea cere din nou suspendarea executării imobiliare.
Pentru contestarea titlului executoriu, întinderea executării, comisioane și clauze contractuale abuzive..., nu este prevăzut un anume termen.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
Dapix, utilizator
Multumesc.
Da, in acest imobil locuiesc in prezent.
Nu mi ati rapuns totusi la intrebari.
Decizia am luat o, nu mai scap de ei ever, am vzt reportaje la TV..am avut ochii inchisi. Voi plati.
MihaelaVerde a scris:

Intrebarea, intrebarile mele sunt: cine imi spune suma totala exacta de plata? Nu a existat, exista un ordin judecatoresc pt o anumita suma de plata? Executorul nu ar trebui sa o stie? Pe ce si pt ce suma a pornit executarea silita.
Apoi..pe perioada suspendarii, aproape 5 luni, suma se mareste?

Executorul este obligat să execute o creanță CERTĂ, LICHIDĂ și EXIGIBILĂ.
Legea nu-i permite executorului să pună în executare o creanță fictivă(imaginară).
`
Pentru cele 5 luni de suspendare nimeni nu-i poate opri să vă mai adauge penalizări peste penalizări...
`
Dvs vă puteți apăra numai prin contestație la executare. Altă armă de apărare nu aveți.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
Dapix, utilizator
Suma ar trebui sa o stiti dvs.. ca e aia pt care ati contestat executare, apoi se adauga penalitati pe zi de intarziere, cf contractului.
Va multumesc pt raspunsuri.
Va rog sa imi mai spuneti, unde fac plata datoriei, pt ca sunt plimbata de la unul (creditor) la celalalt (executor) fiecare incercand sa mai adauge o neregula la atatea asumate deja.
Pe scurt, am somatie de plata trimisa de executor (licitatia a fost stabilita in 22 august) la care am inteles sa adaug penalitatile ( calculate dupa bunul lor plac). Aceasta suma dr plata rezultata, legal, cui o platesc??? In contul executorului mentionat in somatia de plata sau creditoarei asa cum vehement aceasta solicita??

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
Unde se da in judecata un executor judecatoresc? ghgg ghgg Speta ar fi urmatoarea: In fapt Dna Executor a facut executarea pentru o suma mai mare decat soldul datorat firmei creditoare. Desi a fost notificata despre ... (vezi toată discuția)
Am primit somatie de la un executor judecatoresc ,hotararea instantei ... dana_gorj dana_gorj am primit somatie de la un executor judecatoresc ,hotararea instantei de incuviintare a executarii silite la cererea unui recuperator de creante; debitul ... (vezi toată discuția)