Buna ziua. Am vrut sa obtin ICC in urma unor venituri din strainatate obtinute online. Mi-au fost refuzate cu urmatoarele explicatii:
OUG 111 din 2010 spune ca In situatia in care persoana obtine venituri din strainatate , daca persoana realizeaza concomitent venituri supuse impozitului atat in tara, cat si in statele din UE, se iau in calcul doar veniturile realizate in tara.
Mai pot face ceva ? Sunt foarte dezamagita, speram sa imi ia in calcul si banii acestia.
emil6702
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ordonanta vorbeste de totalizarea perioadelor de activitate, nu de venituri: persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulament, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta.
Din cate am inteles totalizarea perioadelor de activitate se refera la cazul in care in ultimele 24 luni nu am realizat suficiente venituri in Romania, se completeaza cu veniturile din strainatate.
Dar eu am 12 luni complete lucrate in Romania, deci nu ar trebui sa ma incadrez in articolul 2, al. 6 din legea OUG 111/2010. In acelasi timp am lucrat de acasa si am obtinut venituri online pe care le-am declarat la Anaf in vederea impozitarii.
Dar problema este ca legea mai spune ca In situatia prevazuta la art. 2 alin. (6) , daca persoana realizeaza concomitent venituri supuse impozitului atat in tara, cat si in statele care aplica Regulamentul, se iau in calcul doar veniturile realizate in tara.
Veniturile au fost in acelasi timp.
Nu stiu cum sa interpretez... Va rog sa ma ajutati. Multumesc