avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cota parte indiviza

Buna seara,
in urma unor discutii legate de folosirea uscatoriei blocului, am fost informati la avizier ca incepand cu luna iunie va trebui sa achitam cheltuielile de curatenie din spatiul uscatoriei. desi tabelul de intretinere are o coloana cu "taxe" unde sunt trecute sumele aferente taxei de caine si de boxa, aceste cheltuieli de curatenie pt uscatorie au "aparut" ca o majorare a cotei indiviza.
este legala aceasta modalitate de calcul? am solicitat o justificare a sumei (50 lei) si de ce a fost calculata asa dar nu am primit niciun raspuns clar.
Deasemeni, am fost informati ca in cazul in care nu platim, ni se va restrictiona accesul in spatiul uscatoriei?
are dreptul Comitetul executiv sa restrictioneze accesul intr-un spatiu comun?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:03, 9 August 2017
Cota indiviza nu poate fi majorata dupa bunul plac al reprezentantilor asociatiei
Uscatoria este parte comuna
Despre ce taxe vorbiti=taxa de caine,de boxa?
Aveti dreptul in temeiul disp art 10 L nr 230/2007 sa solicitati oficial presdintelui sa va justifice suma impusa
Mai aveti dreptul sa contestati valoarea sumei de plata impuse in lista de intretinere in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele are obligatia sa raspunda in termen de 7 zile
Dispozitianin vigoare prevede ca partea comuna este accesibila tuturor proprietarilor-dar conditionat de spatiul in discutie reprezentantii asociatiei si autoritatile pot dispune anumite restrictii
De ex terasa este parte comuna,dar atat politia cat si ISU interzic cu desavarsire accesul persoanelor pe terasele blocurilor pentru a indeparta pe de o parte stricarea stratului protector si pe de alta parte a impiedica diferite actiuni/activitati care pot genera situatii nepalcute
Comitetul executiv pentru asigurarea sigurantei si securritatii bunurilor,pentru siguranta persoanelor ,are competenta sa dispuna masuri de utilizare sau restrictionare acces la partea comuna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul subteran la bloc stresulet stresulet Personal as considera ca spatiul subteran al unui bloc de locuinte, unde se pot face boxe cu folosinta individuala, face parte din \"cota indiviza\" a ... (vezi toată discuția)
Platesc uscatorul, desi nu-l folosesc CYBORG CYBORG Buna seara! Locuiesc la bloc. Pentru \"uscator\" este normal sa platesc o suma lunara , desi nu l-am folosit vreodata, nu-l folosesc si nu-l voi folosi? Sa ... (vezi toată discuția)
Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)