avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna dimineata! Am si eu o problema! Bunicii sotului din partea tatalui au decedat de ceva timp, dar bunicul lui s-a recasatorit dupa moartea sotiei si a doua sotie traieste, ei fiind casatoriti civil. Socrul meu mai are o sora. Se poate face succesiunea intre socrul meu si sora lui fara a interveni sotia a doua a bunicului?
Cel mai recent răspuns: ancutaherlea90 , utilizator 11:27, 9 August 2017
Cred ca persoana care s-a recasatorit este tatal sotului dvs si nu bunicul decedat. La succesiunea bunicilor sotului dvs. participa urmasii acestora, respective socrul dvs si sora acestuia. Sotia socrului participa la succesiune in cazul decesului socrului dvs, alaturi de urmasii acestuia.
Bunica sotului a decedat prima si bunicul s-a recasatorit, A doua sotie traieste. Intrebarea era daca ea trebuie sa participe la succesiune alaturi de socrul meu si sora lui, copiii bunicului decedat.
Are si sotia lui aceleasi drepturi ca si copiii la partaj?
Sotul supravietuitor participa la succesiune , alaturi de urmasii decedatului..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia supravietuitoare ADELA.B ADELA.B Sotia supravietuitoare are drept la mostenirea sotului decedat daca aceasta mostenire este de la parintii decedatului sau doar copiii au dreptul . Tatal meu a ... (vezi toată discuția)
Mostenirea nepotului de bunic, tatal fiind decedat andapaun72 andapaun72 am rugamintea sa ma ajutati sa aflu cum se imparte averea bunicului sotului meu in situatia in care bunicul a avut 6 copii, unul dintre ei fiind socrul meu, ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire mihaelamazilu2008 mihaelamazilu2008 Buna seara, Va rog sa ne lamuriti intr-o problema si anume:Tatal meu a decedat de 3 luni.In urma lui au ramas sotia(casatoriti de 39 ani)3 copii si ... (vezi toată discuția)