avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine conduce adunarea generala?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine conduce adunarea generala?

Cine conduce Adunarea generala extraordinara, convocata prin semnatura a peste20% din proprietari, la reconvocare, daca scopul acesteia este schimbarea presedintelui.?
Persoana care a avut initiativa si s-a ocupat de redactarea tabelului, strangerea semnaturilor si convocarea adunarii generale.
Gresit..sedinta este condusa de presedintele asociatiei.Numai initiativa poate veni din mai multe directii.
Presedintele este obligat sa participe la sedinta. In lipsa ,se face la inceputul sedintei ,propuneri,acceptate de voturile majotitare.
Incorect este raspunsul dat in necunoastere. Corect ar fi in cazul cand nu suntem siguri de raspuuns..sa ...
Dl.@proprietaru
Cum sa conduca presedintele o adunare convocata de locatarii nemultumiti chiar de aceasta persoana. Cred ca dna.@elga50 are dreptate.
nu are importanta cine solicita adunarea gen. Daca are importanta legea..atunci v a conduce presedintele la solicitarea celor 20%, la solicit primariei, a adunarii generale anuale si a adunarii extraordinare. Intelegeti gresit ,nestiind ce inseamna a conduce o sedinta... Asa se intelege gresit si ce inseamna un statut
Deoarece adunarea generala a fost convocata impotriva vointei presedintelui, de un grup de initiativa, presedintele poate sa conduca aceasta adunare , poate sa nu participe (s-a imbolnavit subit), poate sa participe dar sa nu vrea sa conduca adunarea (sa-si anunte demisia si sa se retraga in sala), etc.
In oricare situatie cel sau cei care au avut initiativa trebuie sa conduca adunarea generala, sa formeze un prezidiu, sa desemneze pe cineva sa intocmeasca procesul verbal, sa faca o analiza a problemelor asociatiei, sa faca si sa invite proprietarii in a face propuneri, etc.

Alte discuții în legătură

Fostul presedinte refuza predarea stampilei si a doc. asoc. de propr. aciu2u aciu2u De curand a avut loc Adunarea Generala a Asoc. de Propriet. la care au participat reprezentantii a 58% din totalul apartamentelor care au aderat la ... (vezi toată discuția)
Vechea echipă de conducere a asociației de proprietari nu recunoaște deciziile adunării generale și împiedică noua echipă să-și preia atribuțiile. ce ne sfătuiți? Cris D. Cris D. Buna ziua. 1. Daca in urma unei Adunari Generale Extraordinare, organizata pe baza de tabel convocator cu semnaturile de acord a peste 20% dintre membrii ... (vezi toată discuția)
Legislatie asoc. de proprietari bureac62 bureac62 Intrebare:Intr-o asociatie de proprietari,administratorul poate sa tina locul presedintelui asociatiei in situatia in care acesta pe motiv de boala grava cu ... (vezi toată discuția)