avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine conduce adunarea generala?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine conduce adunarea generala?

Cine conduce Adunarea generala extraordinara, convocata prin semnatura a peste20% din proprietari, la reconvocare, daca scopul acesteia este schimbarea presedintelui.?
La prima adunare as demisiona daca as lucra intr-o asociatie unde presedintele, vicepresedintele, administratorul si cenzorul nu ar avea incredere unul in altul. Am trecut si noi prin situatii asemanatoare dar numai pentru cateva zile . Acum 7 ani un administrator facea PV si numerota paginile dosarelor pe care le verifica cenzorul sau presedintele (in sediul asociatie , nu acasa). Altul acum 3 ani voia ca presedintele si casierul sa intre in sediul asociatiei numai odata cu el prin incuierea cu 3 lacate, ca altfel el nu mai raspunde de gestionarea documentelor. Si primul si al 2-lea au plecat urgent din administrarea asociatiei.
Frizeru a scris:

La noi ea se afla la dispozitia presedintelui si vicepresedintelui care nu o pot avea decat in prezenta administratorului care detine a doua cheie si trebuie sa precizeze in condica de utilizare a stampilei scopul pentru care o folosesc dupa care este incuiata la loc. Aceasta stampila este ca drapelul de lupta al unitatii si nu se plimba prin bloc cum vrea fiecare.


Eu unul am inteles destul de clar(desi s-a exprimat destul de alambicat) ce-a vrut sa zica Frizeru: In Asociatia lor exista o singura stampila la care au acces noul presedinte si vicepresedinte impreuna cu administratorul (cu experienta de 30 de ani) dar ea(stampila) este tinuta intr-o cutie metalica "dotata" cu 2 chei. O cheie e la presedinte iar cealalta la administrator. Doar cand sunt ambii prezenti se deschide si inchide cutia.(foarte tare comparatia cu bomba atomica:happy::rofl: ).
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
Presedintele, utilizator
Ati intuit corect, cheia se afla la noul presedinte si la administrator. In cazul in care vechiul presedinte isi pastraza cheia si nu vrea s-o mai dea la nimeni ea devine suvenirul lui din partea asociatiei pentru ca lacatul la care o folosea se taie cu flexul, se arunca si se pune alt lacat pentru noul presedinte.
nu credeam ca o sa agit atata apele cu simpla mea intrebare despre cine conduce adunarea generala. Sunteti cu toti deosebit de amabili si chiar glumele voastre sunt inspirate. o Asociate de proprietari trebuie sa functioneze in liniste , ordine, legalitate si buna dispozitie. Fiecare proprietar care vine acasa seara sau cand doreste trebuie sa se simta protejat si confortabil. Cu totii ar fi necesar sa ne agitam pentru ca mediul de locuit sa fie extrem de confortabil. Eu incerc acest lucru la mine la bloc si pierd destul de mult timp dar am si satisfactia ca toate problemele sunt acum puse la punct si lumea este multumita.Adica majoritatea pentru ca pe toti nu-i poate face nimeni fericiti. Personal nu sunt nici in comitet si nici presedinte ci doar un locatar care a aplicat legea si a schimbat toata conducerea si a lasat lumea multumita. Va multumesc pentru ajutor caci fara el nu as fi avut atata elan .
Cu placere:#-o:((:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul presedinte refuza predarea stampilei si a doc. asoc. de propr. aciu2u aciu2u De curand a avut loc Adunarea Generala a Asoc. de Propriet. la care au participat reprezentantii a 58% din totalul apartamentelor care au aderat la ... (vezi toată discuția)
Vechea echipă de conducere a asociației de proprietari nu recunoaște deciziile adunării generale și împiedică noua echipă să-și preia atribuțiile. ce ne sfătuiți? Cris D. Cris D. Buna ziua. 1. Daca in urma unei Adunari Generale Extraordinare, organizata pe baza de tabel convocator cu semnaturile de acord a peste 20% dintre membrii ... (vezi toată discuția)
Legislatie asoc. de proprietari bureac62 bureac62 Intrebare:Intr-o asociatie de proprietari,administratorul poate sa tina locul presedintelui asociatiei in situatia in care acesta pe motiv de boala grava cu ... (vezi toată discuția)