avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine conduce adunarea generala?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine conduce adunarea generala?

Cine conduce Adunarea generala extraordinara, convocata prin semnatura a peste20% din proprietari, la reconvocare, daca scopul acesteia este schimbarea presedintelui.?
@presedintele
Printre atributiile politistului de proximitate in Bucuresti:
-stabileste contacte permanente cu administratorii asociatiilor de proprietari
-participa la sedintele asociatiei
@LocatarB
Nu de aia am intrebat!
Daca tot a fost acolo de ce l-a lasat sa plece cu registrul!?!=D>
E drept ca si proprietarii puteau sa-l opreasca sa-l "sustraga" dar...
Sau,mai exista si situatii in care sunt imperios necesare de solutionat probleme postate si pe forum ,motiv pentru care sunt bisericute,eventual si ceva musafiri,sau chiar organe special pregatite ca sa asigure buna desfasurare a intrunirii,motiv pentru care exista o atmosfera linistita,pentru ca altfel ,se aplica sanctiuni pecuniare consistente.
In activitatea dvs ,nu v-ati confruntat cu astfel de situatii?
La intrebarea pusa de un coleg de forum cu privire la prezenta politistului de proximitate la Adunarea generala extraordinara reconvocata vreau sa va spun ca si-a dovedit din plin utilitatea asigurand conditiile de desfasurare si linistind spiritele foarte incinse. E drept ca politistul nostru are vreo 2 m inaltime si peste 100 de kg si s-a inpus foarte usor. Faptul ca presedintele destituit a luat condica de Procese Verbale incercand sa blocheze desfasurarea sedintei, aceasta initiativa este extrem de neplacuta dar s-a petrecut atat de repede incat fiind aproape de usa nimeni nu a avut timp sa reactioneze. In continuare am pus anunt la avizier si i-am solicitat , cu termen sa predea documentele si stampilele mai vechi pe care le detine si pe care le utilizeaza intr-o veselie pe tot felul de cereri si reclamatii pe care le face. Daca nu raspunde la somatia noastra il vom actiona in instanta. Avand condica de Procese verbale el si-a scris singur un proces verbal prin care a declarat ilegala Adunarea si s-a repus in functie. Prin Procesul verbal adevarat intocmit in adunare am declarat nul orice inscris din condica ,, presedintelui,, din data cu adunarea si dupa aceea. Am facut schimbarea semnaturilor la banca si am anuntat primaria despre rezultatul alegerilor. Toata actiunea a fost facuta cu acordul celor de la primarie care au vizat si desfasuratorul sedintei.Fostul presedinte a mai ramas cu umblatul pe langa bloc si cu observatiile pe care le face personalului de curatenie!!! In prezent totul a intrat in normal. Multumesc pentru tot sprijinul forumistilor.
Intre un administrator cu vechime de peste 30 de ani , verificat si rasverificat de cenzori si comisii diferite si un presedinte ales de trei luni care vrea imediat stampila, facuriere, chitantiere si care ameninta pe proprietari cu actionarea in judecata pentru ca vorbesc urat, ca fura curent, ca vor sedinte de comitet prea dese, ca discuta problemele asociatiei fara ca el sa fie prezent etc....cui ati incredinta dumneavoastra stampila. La noi ea se afla la dispozitia presedintelui si vicepresedintelui care nu o pot avea decat in prezenta administratorului care detine a doua cheie si trebuie sa precizeze in condica de utilizare a stampilei scopul pentru care o folosesc dupa care este incuiata la loc. Aceasta stampila este ca drapelul de lupta al unitatii si nu se plimba prin bloc cum vrea fiecare.

Alte discuții în legătură

Fostul presedinte refuza predarea stampilei si a doc. asoc. de propr. aciu2u aciu2u De curand a avut loc Adunarea Generala a Asoc. de Propriet. la care au participat reprezentantii a 58% din totalul apartamentelor care au aderat la ... (vezi toată discuția)
Vechea echipă de conducere a asociației de proprietari nu recunoaște deciziile adunării generale și împiedică noua echipă să-și preia atribuțiile. ce ne sfătuiți? Cris D. Cris D. Buna ziua. 1. Daca in urma unei Adunari Generale Extraordinare, organizata pe baza de tabel convocator cu semnaturile de acord a peste 20% dintre membrii ... (vezi toată discuția)
Legislatie asoc. de proprietari bureac62 bureac62 Intrebare:Intr-o asociatie de proprietari,administratorul poate sa tina locul presedintelui asociatiei in situatia in care acesta pe motiv de boala grava cu ... (vezi toată discuția)