avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrare seprata bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrare seprata bloc

Buna ziua,

Profesia mea este de psiholog si imi desfasor activitatea intr-un cabinet deschis la parterul unu bloc. Am inchiriat spatiul acum 10 ani, contractul este inregitsrat la Finante.. De la inceput am avut vecini carcotasi dar lucrurile s-au calmat.
Astazi ma trezesc cu o plnagere facuta de intreaga scara asocietatiei de proprietari, depusa la primarie, cum ca ii deranjez pe vecini pentru ca ai mei clienti distruc usade la intrate si stau pe scara blocului.
Mentionez ca este aberanta aceatsa plangere.

Nu mai am energie sa ii conving ca exagereaza, ei au invocat legea 230/2007 art.42 si 39..
Va rog mult sa imi oferiti o parere juridica.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana1678 , utilizator 21:22, 9 August 2017
Cred că nu vă ramane să faceți decat ceea ce este la subiect adică să vă faceți intrare separată și astfel cei din scară nu se vor plange că clienții distrug ușa sai i deranjează că stau pe scară .
L nr 230/2007
Articolul 42
Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

De vreme ce dv sustineti ca exista contractul este inregitsrat la Finante,pe cale de consecinta exista acordul reprezentantilor asociatiei de proprietari-respectiv nu ati incalcat nici o dispozitie in vigoare
Articolul 39
Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Daca exista contractul de inchiriere,la fel disp art 39 nu se justifica a fi invocate in plangere impotriva dv
Pentru calmarea partilor,incercati sa desfasurati demersuri pentru a obtine acordul pentru executare intrare separata-situatie in care vecinii nu va mai pot acuza clienti distruc usade la intrate si stau pe scara blocului.
Acum 10 ani cand am închiriat imobilul au fost discutii aprinse.
Le-am cerut acordul sa imi fac intrare separata. Nu au vrut sa auda,s-au impotrivit (mai putin doua persoane care in plangerea de astazi au semnat dar cu ani in urma au semnat ca sunt de acord) acestui proiect.

Dupa 10 ani constant ca, brusc, sunt probleme si mai nou acestea sunt create de clientii cabinetului.
Oare eu ca si chirias legal nu am niciun drept?
Ultima modificare: Miercuri, 9 August 2017
Roxana1678, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme acord functionare firma la sectorul 6 piccione piccione am o problema cu reinnoirea acordului de functionare. Este vorba de un cabinet de optica medicala care a inchiriat un apartament la parterul unui bloc de la o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un apartament inchiriat unui cabinet medical viorica76 viorica76 Buna ziua Cu ceva ani in urma vecinul de la parter a inchiriat apartamentul unui cabinet medical de ginecologie. Cabinetul medical nu le da voie ... (vezi toată discuția)
Intrare separata spatiu cu alta destinatie decat locuinta civilu civilu Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc la parterul caruia functioneaza de mai bine de 10 ani un cabinet notarial. La momentul infiintarii cabinetului vecinii au ... (vezi toată discuția)