avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre prescrierea restantelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre prescrierea restantelor

Asociatia de proprietar m-a actionat in instanta pentru recuperarea fondului de rulment,fond de reparatii,diverse cheltuieli si c/val consumului de apa Au aplicat penalizari pentru toate categoriile susmentionate
Au cerut recuperare ptr per Martie 2014-Iunie 2017,dupa cum observati depaseste perioada de 3 ani Pot invoca prin intampinare exceptia de prescriere ptr per Martie-Iunie 2014?Precizez ca actiunea a fost depusa in luna Iulie 2017

Se pot solicita in instanta recuperarea acestor cheltuieli si s fondurilor de rulment si de reparatii?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:03, 13 August 2017
Si probabil atunci erau listele pe Martie 2017.
Deci au cerut bine aceasta perioada Martie 2014 - Iunie 2017
Dar ei cer pentru 3 ani si trei luni
Deci eu inteleg ce spuneti dar daca iau in calcul ca penalitatile se calculeaza dupa 30zile de data scadenta cum poate fi trecuta la penalitati si ultima luna
Penalizarile incep sa se calculeze (faptul de a calcula) dupa 30 zile de la scadenta, dar ele se aplica sumei care nu a fost achitata dupa scadenta imediat.

Deci 30 zile aveti ca perioada de gratie in care vi se ingaduie sa gasiti banii pentru plata unei restante din ultima luna de zile fara a fi penalizat, dar, daca depasiti aceasta perioada de gratie, penalizarea se aplica imediat dupa scadenta cu numaratul zilelor de penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)