avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine plateste gardul comun intre 2 vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine plateste gardul comun intre 2 vecini

Nu reusesc sa gasesc vreo lege care sa ma lamureasca cum se stabileste cine, cum si cat plateste dintr-un gard comun.
Daca 2 terenuri sunt lipite, ce zice legea? Se plateste jumate/jumate?
Terenul meu are laturi comune cu 3 vecini diferiti - pana acum eu am facut tot gardul pt toate 3 laturile.
Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: marian_81 , utilizator 21:53, 15 August 2017
Gardul fiind comun e firesc sa se faca pe cheltuiala ambilor vecini -jumate jumate. Daca unul refuza, aveti posibilitatea sa-l obligati la plata prin actiune in instanta .
Ii puteti obliga inainte de a construi, e mai dificil dupa, aveti o autorizatie pe numele dv., el nu are, greu sa achite ceva ce nu-i al lui...
Eu l-am cautat pe proprietar inainte sa construiesc, sa-l intreb daca e ok cu el. Am dat anunt la ziar si tot tacamul.
Omul locuieste in America. L-am gasit intr-un final pe linkdin si i-am zis ca sunt noua vecina si daca are vreo obiectie.
Nu l-a interesat nimic. Acum, cam la 2 ani dupa poveste a aparut in Ro, si dupa ce a povestit cu ceva avocat, s-a hotarat el ca de fapt nu sunt bine impartite terenurile aici in sat.
Eu nu vreau nimic de la el, doar sa stiu in caz ca vrea sa-mi faca probleme, daca pot sa ii fac si eu lui....avand in vedere ca eu l-am cautat .....
e o lege , articolul 651 din noul cod civil parca
Ultima modificare: Marți, 15 August 2017
marian_81, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am construit in urma cu 4 ani, lipit de spatele casei ... TironAlex TironAlex Buna ziua! Am construit in urma cu 4 ani, lipit de spatele casei si lipit de gardul comun cu 3 vecini (gard din bca de 15 cm), o anexa cu structura de lemn, ... (vezi toată discuția)
Gard la limita de prpietate Sorin Pintea Sorin Pintea Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca se poate construi un gard pe limita de propietate,intre 2 pers juridice chiar daca suport eu( persoana juridica) toate ... (vezi toată discuția)
Gard comun deeaa5 deeaa5 Buna ziua, m-am mutat la tara de vreo 3 ani si am o problema legata de gardul comun: curtea in care locuiesc se afla in urmatoarea secventa: curte - teren ... (vezi toată discuția)