avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune partea bunicilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune partea bunicilor

Buna ziua tuturor ! As dori daca e posibil prin intermediul dumneavoastra o informatie cu privire la succesiunea unei case a bunicilor mei.Precizez ca am ambii parinti decedati si inca nu am facut succesiunea casei parintesti cu sora mea.De curand am fost anuntati de catre unchii nostri ( fratii tatalui meu ) ca vor sa vanda casa bunicilor. As dori sa stiu daca eu cu sora mea avem obligatia sa facem succesiunea case parintesti pentru a participa la masa succesorala a bunicilor nostri.Va multumesc si va doresc o zi placuta
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 17:37, 10 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie deschisa succesiunea dupa primul bunic, la care vor participa sotul supravietuitor si urmasii celui decedat. Daca vre-un urmas a decedat, partea sa din mostenire va reveni sotului supravietuitor si urmasilor acestuia. Se va deschide apoi succesiunea dupa al doilea bunic, la care vor participa urmasii acestuia ,( parintele dvs, fratii si surorile acestuia ), eventual sotul supravietuitor, daca acesta s-a recasatorit. Dvs si sora ( daca nu mai aveti alti frati si surori ) veti mosteni partea care a revenit parintelui dvs. Pentru vanzarea casei bunicilor va fi nevoie de acordul tuturor celor care au mostenit o fractie din aceasta casa. Poate pare cam complicat, dar am incercat sa fiu cat mai concis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire ContSters134265 ContSters134265 Matusa mea a decedat si nu are copii. Unchiul poate sa participe la succesiune dupa bunicul meu, avand in vedere ca pe numele lui si cei 6 copii mostenitori, ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Succesiune ancutaherlea90 ancutaherlea90 Buna dimineata! Am si eu o problema! Bunicii sotului din partea tatalui au decedat de ceva timp, dar bunicul lui s-a recasatorit dupa moartea sotiei si a doua ... (vezi toată discuția)