avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturi salariale plus zile de concediu odihna ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturi salariale plus zile de concediu odihna neefectuate, la incetarea unui contract de munca pe perioada determinata?

Buna seara,
Va rog frumos sa imi spuneti daca este legala plata drepturilor salariale, in ultima zi de lucru, in conditiile in care am efectuat nota de lichidare, am predat catre societatea angajatoare obiectele de inventar, nu am avut de restituit catre casierie avansuri, etc, sau este obligatoriu sa astept 15 zile, pana la data in care se plateste lichidarea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 11 August 2017
In mod normal, indiferent de data si modul in care a incetat activitatea, drepturile salariale se platesc la data convenita in contractul de munca.
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare drepturi salariale Mircea1990 Mircea1990 Buna ziua! Am nevoie de un raspuns la urmatoarea intrebare, daca se poate documentat legal: Daca un angajat a fost concediat pentru motive care nu tin de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu acordul partilor Simonabcr Simonabcr Buna seara, Daca am incetat contractul de munca cu acordul partilor, cand trebuie sa se faca nota de lichidare. Fostul angajator, mi-a spus, ca plata ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Lily popa Lily popa Am demisionat la data 11.06.2019..sa platit salariul la zi..restul zile lucratoare pe 1.07.2019..a mai ramas concediul de odihna..si nota lichidare..care este ... (vezi toată discuția)