avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Cumul de functii
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Cumul de functii

Buna ziua! Sunt cadru didactic intr-o Universitate si ocup de asemenea o alta functie intr-o
institutie bugetara. Contractele de munca sunt obtinute prin concurs,au timp de lucru diferit si sunt independente.
In ce masura sunt considerate cumul de functii? Specific ca la angajare nu mi s-a cerut sa declar functia de baza. Sunt obligat sa o declar?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
Andreutza1, utilizator
Functia de baza , in cazul existentei mai multor CIM, se declara, obligatoriu de salariat. Acesta va beneficia de deducerea personala, eventual deduceri suplimentare, bonuri de masa, numai la functia de baza.
In baza a ce lege?De ce oare la data semnarii celui de-al doilea contract individual de munca nu mi s-a cerut stabilirea acestei functii?De concediu de odihna ce stiti? Cum se plateste indemnizatia?in ambele locuri?
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
Andreutza1, utilizator
Obligatia declararii functiei de baza revine salariatului. La al doilea CIM, normal se depune o declaratie prin care se anunta despre existenta functiei de baza la un alt angajator. Se poate opta pentru functia de baza la al doilea angajator, situatie in care se procedeaza la renuntarea la functia de baza la primul. Acordarea CO la un angajator, precul si a indemnizatiei pentru CO nu are legatura cu CO la celalalt angajator. Puteti lua CO la ambii ingajatori in acelasi timp, sau in perioade diferite. Dvs. decideti.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate, invocand articolul 3 din HG 250/1992 , unul din angajatori mi-a sistat plata indemnizatiei de concediu de odinna. Desi fiind in concediu,nu am ajuns la institutie sa declar unde am functia de baza. Nu stiu in ce masura aceasta Hotarare 250 se aplica si in cazul cadrelor didactice a caror concediu de odihna este reglementat prin Legea 1/2011 a Educatiei. Este mai presus acest HG de Legea educatiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plată concediu de odihnă ? cain2k cain2k Bună seara, Luna aceasta, un coleg din departament nu a primit drepturile salariale din luna iulie, pe motiv că mai este angajat pe baza unui contract de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pt.pensionari in activitate valih valih Un profesor pensionar din invatamantul preuniversitar poate beneficia de concediul de odihna si cum se calculeaza? Deasemenea o educatoare care a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)