Buna ziua! Sunt cadru didactic intr-o Universitate si ocup de asemenea o alta functie intr-o
institutie bugetara. Contractele de munca sunt obtinute prin concurs,au timp de lucru diferit si sunt independente.
In ce masura sunt considerate cumul de functii? Specific ca la angajare nu mi s-a cerut sa declar functia de baza. Sunt obligat sa o declar?
Multumesc!
Functia de baza , in cazul existentei mai multor CIM, se declara, obligatoriu de salariat. Acesta va beneficia de deducerea personala, eventual deduceri suplimentare, bonuri de masa, numai la functia de baza.
In baza a ce lege?De ce oare la data semnarii celui de-al doilea contract individual de munca nu mi s-a cerut stabilirea acestei functii?De concediu de odihna ce stiti? Cum se plateste indemnizatia?in ambele locuri?
Multumesc!
Obligatia declararii functiei de baza revine salariatului. La al doilea CIM, normal se depune o declaratie prin care se anunta despre existenta functiei de baza la un alt angajator. Se poate opta pentru functia de baza la al doilea angajator, situatie in care se procedeaza la renuntarea la functia de baza la primul. Acordarea CO la un angajator, precul si a indemnizatiei pentru CO nu are legatura cu CO la celalalt angajator. Puteti lua CO la ambii ingajatori in acelasi timp, sau in perioade diferite. Dvs. decideti.
Multumesc pentru raspuns. Din pacate, invocand articolul 3 din HG 250/1992 , unul din angajatori mi-a sistat plata indemnizatiei de concediu de odinna. Desi fiind in concediu,nu am ajuns la institutie sa declar unde am functia de baza. Nu stiu in ce masura aceasta Hotarare 250 se aplica si in cazul cadrelor didactice a caror concediu de odihna este reglementat prin Legea 1/2011 a Educatiei. Este mai presus acest HG de Legea educatiei?