avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil nascut cu alt barbat in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil nascut cu alt barbat in timpul casatoriei

De ce nu poate copilul sa ia numele tatalui care l a conceput?Nu sunt divortata legal (doar in fapt),si am nascut un copil conceput cu barbatul in care relatie ma aflu .Sunt in maternitate si imi cere sa I aduc actele sotului legal,caz in care eu nu stiu nimic de el si nu mai comunicam de o perioada, si nu imi doresc sa fac asta.Astept urgent un sfat legal!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:32, 11 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cf legii, atata vreme cat sunteti casatorita, prezumptia de paternitate apartine sotului dvoastra. Sunteti intr-o situatie deloc simpla, similara cu Antonia, Velea si Castellano.
~ Conținut șters la cerere ~
E nedrept
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
Elenko, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nedrept dar legal.
Incercati ca tatal natural sa dea o declaratie notariala de recunoastere a minorului si, ulterior, contestand in instanta paternitatea sa solicitati indreptarea acestei situiatii prin trecerea la rubrica tata a celui care este tata biologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil crysey crysey Buna ziua,ma numesc Cristina si am si eu o intrebare. Sunt casatorita,acum in divort,dar sunt cu o altcineva de un an de zile si am ramas insarcinata.Sunt ... (vezi toată discuția)
Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)