avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate copil

Buna ziua,ma numesc Cristina si am si eu o intrebare. Sunt casatorita,acum in divort,dar sunt cu o altcineva de un an de zile si am ramas insarcinata.Sunt deja in luna a 7-a si nu cred ca o sa se termine divortul pana voi naste ce se poate face ptr a putea recunoaste tatal natural copilul. Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:03, 13 Aprilie 2010
Daca se va intampla sa nasteti pana la finalizarea divortului , sotul dvs. va aparea i n certificatul copiului la rubrica tata. Ulterior, sotul dvs. poate initia o actiune in instanta pentru tagada paternitatii, actiune in urma careia, constatanddu-se imposibilitatea filiatiei coplului fata de sotul dvs.si pronuntandu-se o hotarare i n acest sens , tatal biologic isi poate recunoaste copilul.
crysey a scris:

nu cred ca o sa se termine divortul pana voi naste


Si chiar daca o sa se termine divortul, copilul il va avea ca tata tot pe sotul dvs. (fostul sot) pentru ca este un copil conceput in timpul casatoriei.
Iar un copil care are (legal) un tata nu poate fi recunoscut de un alt barbat (pentru ca ar insemna sa aiba 2 tati).
Altfel spus, in orice varianta, veti ajunge tot la o actiune in tagada de paternitate (actiunea poate fi introdusa de fostul sot sau de dvs.).
Dupa admiterea actiunii in tagada de paternitate, copilul poate fi recunoscut (sau, mai corect spus, recunoasterea poate sa produca efecte).
asa cum v-au spus deja colegele, singura posibilitate va fi investirea instantei cu actiunea in tagada paternitatii .
calitate procesuala activa o poate avea tatal copilului ( sotul dvs. ) sau mama sa .
actiunea este supusa termenului general de prescriptie de 3 ani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - recunoaștere copil din afara căsătoriei Cristina daidstefan Cristina daidstefan Buna seara sunt casatorita am un copil din pacate relatia nu a mers si mi-am refacut viata cu alt cineva si avem un copil dar eu nu sunt divortata. Cum poate ... (vezi toată discuția)
Divortata, gravida cu alt barbat decat fostul sot ioanaroxana78 ioanaroxana78 Buna ziua. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare: divortul de fostul sot s-a pronuntat acum o saptamana. Eu sunt insarcinata in 8 luni cu actualul ... (vezi toată discuția)
Daca termin divortul pana nasc ce se intampla cu copilul Gabytza7 Gabytza7 Buna seara am urgent nevoie de niste raspunsuri daca se, poate. Ma numesc Gabriela am 24 ani in urma cu 8 ani mam casatorit ,dar de 2 ani de zile nu mai ... (vezi toată discuția)