avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Judet gresit pe proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Judet gresit pe proces verbal

Buna seara,

Am primit o amenda de la politia rutiera, unde domnul politist la datele mele personale, la campul judet a trecut Bistrita, care poate fi considerat incomplet sau inexistent.
Totusi, procesul verbal are sansa sa fie considerat nul?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:36, 11 August 2017
Acesta nu e motiv de nulitate absoluta a PV de contraventie ci doar de nulitate relativă. Cum faptul că a notat incomplet județul nu va afectează drepturile dvs asta nu va va ajuta la anularea acestuia în instanță.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Aveti in schimb sansa sa solicitati in instanta transformarea amenzii in avertisment, chiar daca textul de lege nu specifica aceasta sanctiune OG 2/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua!In urma cu o zi am fost oprit de politia rutiera si sanctionat cu suma de 360Ron,sau 180ron in 48 de ore, pentru neacordare de prioritate unui ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pork pork Am vreo sansa de reusita in a contesta legalitatea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca nu se arata corect in cuprinsul lui unde pot ... (vezi toată discuția)
Polițistul de la rutieră nu a completat și cnp-ul meu în procesul verbal. este vreo șansă ca, în urma contestației, procesul verbal să fie anulat? AngelinaNovac. AngelinaNovac. Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp. In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am ... (vezi toată discuția)