avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz de înregistrare a demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz de înregistrare a demisiei

Ce se întâmplă în cazul în care angajatorul refuză înregistrarea notificării demisiei? Cum se poate demonstra acest aspect, prin ce probe, și cum poate salariatul, în acest caz, să nu mai lucreze în perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:44, 13 August 2017
Trimiteti demisia prin posta cu confirmare de primire.Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.[Art.81(2)Codul Muncii].
Dovada unui act juridic sau a unui fapt se poate face prin înscrisuri, martori, prezumţii, mărturisirea uneia dintre părţi, făcută din proprie iniţiativă sau obţinută la interogatoriu, prin expertiză, prin mijloacele materiale de probă, prin cercetarea la faţa locului sau prin orice alte mijloace prevăzute de lege.

In cazul în care angajatorul refuză înregistrarea unei demisii, acesta săvârşeşte contravenţia prevăzută la art. 260 lit. n). din Codul muncii si sepoate fi sanctionat cu amendă de la 1500 lei şi 3000 lei de catre ITM.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns! Știu că se poate cu confirmare de primire, dar problema este că angajatorul obișnuiește să ridice trimiterile poștale selectiv, ceea ce poate întârzia primirea de facto a trimiterii mele cu multe zile. O probă audio este acceptată în instanță sau la ITM? De exemplu, dacă înregistrez convorbirea cu salariata care ar trebui să-mi dea un număr de ordine și refuză pentru că acestea sunt indicațiile conducerii, este aceasta o probă valabilă?
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2017
luciangav, utilizator
La ITM nu aveti ce sa faceti cu acea inregistrare.... puteti duce recipisa de la posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara a fi bagata in seama Camelia40 Camelia40 Buna seara! Mi am depus demisia fara preaviz , ieri , dar angajatorul a refuzat sa mi dea un nr de înregistrare. Azi am aflat ca a transmis contabilului sa mi ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu-mi primeste demisia mariana23 mariana23 mi-am dat demisia in data de 22.06.2015, de la firma la care am lucrat iar patronul mi-a rupt-o pe motiv ca adecis sa faca o ancheta interna. i-am spus clar ca ... (vezi toată discuția)
Demisie in alb la angajare silviu1958 silviu1958 La angajare, dupa semnarea contractului individual de munca, mi s-a solicitat semnarea demisiei in alb, pentru cazul in care nu ma mai prezint la lucru. Va rog ... (vezi toată discuția)