avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara a fi bagata in seama
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara a fi bagata in seama

Buna seara! Mi am depus demisia fara preaviz , ieri , dar angajatorul a refuzat sa mi dea un nr de înregistrare. Azi am aflat ca a transmis contabilului sa mi incheie contractul de munca cu acordul părților, incepand cu data de 11 februarie, si ca deja a fost înscris in revisal. Mai pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 22 Februarie 2019
Puteti contesta in instanta decizia de incetare a c.i.m. sau puteti sesiza ITM-ul pentru neinregistrarea demisiei.
Cum dovedesc ca eu am lasat o demisie in data de 20'02, cand ea a fost doar impaturita ..aruncata intr un dulap , directorul motivand ca nu are registru de intrari iesiri in firma? Am aflat si motivul pt care mi se incheie contractul cu data de 11.02...pt ca eu am fost transferata,incepand cu data de 12.02, pe o alta firma , cu un alt contract de munca, fapt de care eu nu am stiut.
1. Mai stie cineva ati fost sa va dati demisia ?

2. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
Potrivit legislatiei in materie, dovada unui act juridic sau a unui fapt se poate face prin înscrisuri, martori, prezumţii, mărturisirea uneia dintre părţi, făcută din proprie iniţiativă sau obţinută la interogatoriu, prin expertiză, prin mijloacele materiale de probă, prin cercetarea la faţa locului sau prin orice alte mijloace prevăzute de lege.

3.
..... Am aflat si motivul pt care mi se incheie contractul cu data de 11.02...pt ca eu am fost transferata,incepand cu data de 12.02, pe o alta firma , cu un alt contract de munca, fapt de care eu nu am stiut.

art. 16 alin. (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, daca angajatorul a incalcat dispozitiile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Ultima modificare: Vineri, 22 Februarie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de demisie - cum o depun daca se refuza inregistrarea ei? rrobert rrobert Lucrez de 7 luni la o societate, de cand m-am angajat nu am primit contractul de munca (l-am solicitat de mai multe ori), sigur sunt angajat ca eu m-am ... (vezi toată discuția)
Neacceptare demisie dodo2003 dodo2003 Buna ziua, Am lucrat ca sofer o sapatmana la o firma de transport si apoi mi-am dat demisia deoarece conditiile de lucru erau improprii. Am comunicat verbal ... (vezi toată discuția)
Buna. se poate face angajarea de catre angajator fara semnatura mea? Larysutza Larysutza Lucrez la o pensiune de cateva zile,dar nu mi sa dat nici un contract inchiat intre angajator si eu,am dat actele necesare (copie buletin,certificat de nastere ... (vezi toată discuția)