avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie pentru decedat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie pentru decedat

Buna ziua
Este legala procedura prin care o persoana decedata este citata in calitate de parat de catre instanta, care a luat act de acest deces si in care dosar au fost introdusi in cauza mostenitorii? Posibil ca in caz de neprezentare pentru persoana decedata sa fie emis mandat de aducere si chiar sa i se aplice amenda...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:23, 12 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul decesului persoanei dintr-un proces civil,sunt introdusi in cauza mostenitorii, care vor depune certificatul de deces,nu poate fi emis mandat de aducere ptr.persoana decedata,mai ales daca au fost introdusi in cauza mostenitorii.
Dar i se poate emite si trimite citatie decedatului in ciuda faptului ca au fost deja intrunite conditiile enuntate de dvs.??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel decedat este scos din cauza in momentul in care se introduc mostenitorii, acestia fiind cei care preiau si continua calitatea procesuala a autorului lui.

Prin urmare, decedatul nu ar mai trebui sa primeasca vreo citatie de la acel moment. Cel mai probabil este vorba despre o eroare a instantei/grefierului care a lucrat citatiile.
Nu se poate aplica amenda la persoana decedata dupa momentul decesului.
Doar daca era in viata la momentul aplicarii amenzii se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca reclamantul decedeaza inainte de a se pronunta o hotarare irevocabila in cauza? gabiberceni gabiberceni Avem o intrebare : daca tatal meu (reclamant) se stinge din viata inainte de finalitatea procesului, de revocare a unui contract v - c , ce se intamla in ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)
Persoana citata a decedat avocos avocos Buna ziua, Dca o persoana citata in instanta a decedat inainte de prima infatisare ce se poate intampla cu acel proces? multumesc (vezi toată discuția)