avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Solicitare plata la o datorie restanta din 2008
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Solicitare plata la o datorie restanta din 2008

Buna Ziua! In anul 2006 ,am facut un card de cumparaturi la Bancpost,pe care am uitat sa il inchid dupa plata datoriei. In 2008 datoria a fost vanduta catre o firma de recuperari,care la randul ei a vandut datoria la alta firma de recuperare. Si aceasta a vandut la o alta firma,ca intr-un final, zilele trecute sa ma trezesc cu o notificare de plata. Am luat legatura telefonic cu ultima firma de recuperare ,mi-au spus ca am de platit vreo 1000 ron,stransi pe parcursul a 9 an ide plimbat a dosarului meu,si ca ...pana acum nu am fost de gasit figurand la ei cu adresa necunoscuta.
Mentionez ca nu mi-am schimbat domiciliul in acest timp,si ca acum m-au gasit apeland la Evidenta populatiei.(oare de ce nu au facut asta timp de 8-9 ani?)
Am intrebat de ce nu au actionat pana acum pentru recuperarea "sumei,,,raspunsul a fost: Este prea mica suma si s-a asteptat rezolvare amiabila.
Intrebarea mea este urmatoarea:
-Este prescrisa suma rezultata din dobanda cumulata,deoarece datoria a
fost vanduta in 2008?
-Ce ar trebui sa fac mai departe?
Va multumesc pentru sfaturi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 August 2017
amaria72, utilizator
Cel mai recent răspuns: amaria72 , utilizator 22:26, 14 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu mai vorbiti cu nimeni si nu semnati niciun act.
daca incearca sa va transmita ceva scris va trebui sa ataci acel inscris in instanta dovedind ca este prescrisa orice datorie si solicitand CHELTUIELILE DE JUDECATA CAT MAI MARI.
Va multumesc! Au spus sa fac o cerere scrisa in care sa le solicit sa imi puna la dispozitie toate documentele pe care ei le au. Nu am facut acest lucru,dar sunt sunata zilnic pe telefonul personal,chiar si de doua trei ori pe zi. La ultimul apel,le-am spus clar si raspicat ca eu nu recunosc aceasta datorie,si ca ii voi actiona in judecata daca mai insista,Am actionat gresit?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand v-au dat datele personale protejate de L 677/2001 fara acordul dvs sau macar fara sa va instiinteze (dretul de informare si de opozitie). Puteti sa va adresati Autoritatii Nationae pt Protectia Datelor Personale cu teclamatie. Nu cadeti in plasa lor, nu acceptati niciun schimb de documente sau corespondenta, vor sa va faca sa inceapa o noua prescriptie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil sa se fi prescris dar daca incearca o executare silita va trebui sa depuneti contestatie la executare.
Asteptati si veti afla.

Si eu sunt de parare ca nu e bine sa va bagati singur in cercetari de drept daca nu va pricepeti la drept pentru ca va pot pacali.

In astfel de cazuri este indicat sa se apeleze la avocat daca se doreste a se face cercetari de natura juridica pentru a nu se face greseli.
Va multumesc din suflet pentru atenția acordată subiectului deschis. Voi astepta mișcarea următoare din partea lor si daca vor insista în instanță,voi apela la serviciile unui avocat. Încă o dată.. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit dupa 13 ani tuilleries tuilleries Buna seara! Va rog dati-mi un sfat in urmatoarea chestiune: In anul 2001, februarie, fostul meu sot (de care am divortat in luna iulie e aceluiasi an, el ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare top factoring bobeala bobeala Salutare, Am si eu o situatie neplacuta: Acum aprox. 5 ani, am activat la o firma de telefonie un abonament, care ulterior nu l-am mai platit datorita ... (vezi toată discuția)
Sunt putin derutata... ma mai poate executa silit? madasey16 madasey16 In urma cu 5 ani am facut o descoperire de card prin intermediul firmei la care lucram in momentul respectiv. Ulterior a trebuit sa imi dau demisia deoarece ... (vezi toată discuția)