Buna ziua!
Zilele trecute am fost tamponat de o masina din spate, in trafic. Cu aceasta ocazie am observat si ca permisul meu de conducere e expirat de 3 luni. Intrebarea este: Dupa intocmirea foii amiabile si ulterior dupa constatarea daunelor produse, firma de asigurari poate sa nu plateasca despagubirea pe motiv ca eu am avut permisul expirat, chiar daca eu sunt pagubitul? Va multumesc!
LIVIU NISTEA
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunteti intr-o situatie identica cu un fost coleg de serviciu, caruia , din cauza expirarii permisului, societatea de asigurari a refuzat plata despagubirii. Motivarea societatii a fost ca , avand permisul expirat, nu avea dreptul de a circula pe drumuri publice. Acum se judeca in instanta.
Documentele necesare pentru constatarea la asigurator:
-formularul de constatare amiabila completat de ambii conducatori auto sau procesul verbal de la Politie
-permisul de conducere
-actul de identitate
-certificatul de inmatriculare a autovehiculului
-cartea de identitate a vehiculului
-asigurarea RCA pentru propriul vehiculul
-asigurarea CASCO (daca exista)
Daca a fost utilizat constatul amiabil, compania de asigurari va elibera documentul de intrare in reparatie pentru ambele vehicule implicate in accident.
Daca unul din documente nu este valabil atunci asiguratorul va poate refuza despagubirea.
In cazul dvs. ar fi trebuit sa mergeti la politie sa constate vinovatia.
Accident usor
decs
Marti am facut un accident usor pentru ca nu am acordat prioritate.
Am semnat formular de amiabila si i-am dat asigurarea mea.
Vineri (3 zile mai tarziu!) ... (vezi toată discuția)