avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Clasare dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Clasare dosar penal

Dupa 5 luni de la savarsirea accidentului rutier cu victima (eu am fost victima),am primit acasa o copie a ordonantei de clasare a dosarului penal in are se aduce la cunostiinta clasarea cazului penal.
Intrebarea mea este daca aceasta clasare tine loc de culpa comuna?,deoarece noi nu stim cine este vinovat sau daca vinovatia se imparte la doi.Cand am fost la politie sa cer lamuriri mi s-a spus sa intocmesc dosar de dauna .Ce ma invatati sa fac ,ca imi este teama sa nu ma intoarca cei de la asigurari si sa ma bage doar pe mine vinovata.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 09:38, 14 August 2017
Neștiind detalii privind accidentul sau despre dosar este greu să te pronunti. Discutați cu procurorul ce a instrumentat dosarul. Daca polițistul va sfătuit să introduceți dosar de dauna , faceti asta.
Ultima modificare: Duminică, 13 August 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
In timp ce ma aflam la volanul masinii mele ,din partea dreapta a carosabilului mi-a sarit un caine in fata .vrand sa-l evitam tras stanga de volan iesind cu botul masinii pe contrasens.In tot acest timp in spatele meu circula un alt auto care nu a semnalizat intentia de a intra in depasire si a intrat in masina mea.tin sa mentionez ca acesta rula cu o viteza foarte mare deoarece din mine a intrat intr-un alt auto pe care l-a facut praf,la fel ca si pe masina lui.Eu am necesitat internare 6 zile de aceea s- deschis dosar penal.Acum am primit acasa ordonanta de clasare in temeiul art.16 alin.1,lit.b.
Clasarea dosarului penal se refera la partea vatamata, avand mai putin de 90 de zile de IML.Asa cum vi s-a mai spus, noi nu stim cine este vinovat de producerea accidentului, in ordonanta de clasare cu siguranta scrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier ana-maria iacob ana-maria iacob In urma cu 3 sapt. dupa partea dreapta a carosabilului ,mi-a sarit in fata masinii un caine.Nu am avut timp sa fac nici o alta manevra si am tras stanga de ... (vezi toată discuția)
Vinovat culpa comuna..... am avut un accident, am intrat într-o ... Dragoi Mirel Dragoi Mirel Vinovat culpa comuna..... Am avut un accident, am intrat într-o intersecție cu cedează trecerea, m-am asigurat st și dr.... În partea dr aveam o coloana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime musatilie musatilie Buna seara. am o serie de intrebari la care sper sa primesc un raspuns din partea unui avocat. Am fost implicat intr-un accident rutier ca si victima. ... (vezi toată discuția)