Apartamentul nostru este inchiriat unei societati comerciale. Am imputernicit, prin procura notariala, o terta persoana pentru semnarea contractului si administrare a partii noastre de imobil (compus din doua apartamente cu intrare separata). Recent chiriasul i-a cerut si a primit de la imputernicit copia actului de proprietate si copia imputernicirii. Motivul ar fi o subinchiriere a spatiului unei alte firme infiintate de chirias Nu am fost de acord ca sediul social sa fie stabilit in apartament. Mentionez ca nu am incredere deplina in chirias: pentru plata comisionului de inchiriere a trebuit sa intervenim; pentru plata facturilor restante la utilitati ( sume de 50-100 RON totalizand peste 2000 RON) a trebuit sa intervenim; depozit nu exista, motivul fiind plata in avans. Poate chiriasul sa se foloseasca de copia contractului si de procura implicandu-ne in obligatii nedorite?
Multumesc mult pentru raspuns. Imi este teama de complcitatea unui notar. Poate fi costisitoare dovada ca mandatarul nu este cel care a semnat, si ca nu la acea data au fost facute copiile obtinute de la mandatar. Credeti ca trebui sa anulez actul de proprietate si imputernicirea legal si prin anunturi publice?
Nu cred, totusi trebuie sa verific ultimul contract semnat. Chiriasul a solicitat modificari pe care nu le-am considerat importante, dar textul contractului in sine nu l-am revizuit
Depinde ce spune in contractul de mandat si cat de general e.
Totusi, eu nu vad legatura dintre lipsa unei garantii si plata in avans (presupun ca a chiriei) sau stabiliurea ori nu a unui sediu.
POate ca ar trebui sa veniti personal si sa renegociati bazele colaborarii. Totusi, fara incredere, mereu veti avea un stress, de aceea mai bine stabiliti lucrurile clar.